- Ingen gud kan rettferdiggjøre det IS gjorde i går

- Vi vil gjøre alt for å beskytte vårt folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama holdt i kveld en pressekonferanse om halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley.

Skal beskytte amerikanerne - Han var en journalist, en sønn, en bror og en venn. Han ble tatt som gissel for nesten to år siden i Syria, og rapporterte derfra som en modig journalist. Han var 40 år gammel og hadde fem søsken. Foreldrene hans jobbet hardt for å få ham hjem. Jeg snakket med foreldrene hans i dag om hans gode egenskaper. Vi er alle med dem i sorgen sier Obama.

Han sa også at USA vil gjøre alt for å beskytte sine folk.

- Terroristene i IS er det helt motsatte av hva Foley var. De har slaktet sivile, drept kristne minoriteter, barn og kvinner. De dreper bare fordi folk er av en annen religion. IS snakker ikke for en religion, det er ingen religion som lærer de troende å drepe sivile. Ingen gud kan rettferdiggjøre det IS gjorde i går, sier Obama.

Nevnte ikke Sotloff - Ideologien deres er korrupt, men den representerer ingenting. Det er ikke sivilisert oppførsel i det hele tatt. De hevder de er i krig med USA og Vesten, men i realiteten terroriserer de sine egne naboer, sa Obama.

Obama nevnte ikke den amerikanske journalisten Steven Sotloff, som også blir holdt som gissel av IS. Han blir vist fram i slutten av videoen og terroristene truer med å drepe ham dersom ikke USA slutter å bombe IS i Irak.

I går kom den rystende videoen der den amerikanske journalisten James Foley skal ha blitt halshogget og drept av terrororganisasjonen IS.

Han ble kidnappet av en organisert gjeng etter han kom ut av en internettkafé i byen Binesh i Syria 22. november 2012, ifølge FBIs etterlysning.

RYSTET: Barack Obama fortalte at han hadde snakket med foreldrene til James Foley om henrettelsen av sønnen deres. Foto: Skjermdump
RYSTET: Barack Obama fortalte at han hadde snakket med foreldrene til James Foley om henrettelsen av sønnen deres. Foto: Skjermdump Vis mer