- Ingen gud kan rettferdiggjøre det IS gjorde i går

- Vi vil gjøre alt for å beskytte vårt folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Barack Obama holdt i kveld en pressekonferanse om halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley.

Skal beskytte amerikanerne - Han var en journalist, en sønn, en bror og en venn. Han ble tatt som gissel for nesten to år siden i Syria, og rapporterte derfra som en modig journalist. Han var 40 år gammel og hadde fem søsken. Foreldrene hans jobbet hardt for å få ham hjem. Jeg snakket med foreldrene hans i dag om hans gode egenskaper. Vi er alle med dem i sorgen sier Obama.

Han sa også at USA vil gjøre alt for å beskytte sine folk.

- Terroristene i IS er det helt motsatte av hva Foley var. De har slaktet sivile, drept kristne minoriteter, barn og kvinner. De dreper bare fordi folk er av en annen religion. IS snakker ikke for en religion, det er ingen religion som lærer de troende å drepe sivile. Ingen gud kan rettferdiggjøre det IS gjorde i går, sier Obama.

Nevnte ikke Sotloff - Ideologien deres er korrupt, men den representerer ingenting. Det er ikke sivilisert oppførsel i det hele tatt. De hevder de er i krig med USA og Vesten, men i realiteten terroriserer de sine egne naboer, sa Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer