Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen hadde hørt om fyren

Terrorsiktede Anders Behring Breivik var helt ukjent fram til 22. juli, hevder bloggeren Fjordman.

 BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER:  Peder Are Nødtvold Jensen (36)  har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.. FOTO: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET.
BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Are Nødtvold Jensen (36) har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.. FOTO: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peder Are Nøstvold Jensen (36), som har stått fram som bloggeren Fjordman, sier ingen i hans  nettverk kjente til terrorsiktede Anders Behring Breivik før 22. juli i år.

Jensen sto fredag fram i VG som mannen bak aliaset Fjordman, den antiislamske bloggeren som Anders Behring Breivik har hyllet som et av sine forbilder, og som han har sitert en rekke ganger i sitt manifest «2083».

Breivik har selv hevdet at det finnes ytterligere to celler av hans orden i Norge og flere rundt om i verden.

Fjordman tror imidlertid ikke at Breivik har vært del av et større antiislamsk nettverk.

- Bare tøv - Det at han skal være en del av et islamkritisk miljø, er bare tøv. Jeg er den mest sentralt plasserte personen i Norge i det miljøet, og jeg har aldri noensinne hørt noen nevne ham, sier Peder Jensen til VG.

- Da navnet til Breivik ble kjent, var det ingen av mine bekjente som hadde hørt om fyren. Aldri. Ikke én gang. Både i Norge og i utlandet, sier Jensen.

Jensen er 36 år gammel, er opprinnelig fra Ålesund og bor  i Oslo. Nå er han gått i dekning.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media