BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER:  Peder Are Nødtvold Jensen (36)  har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.. FOTO: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET.
BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Are Nødtvold Jensen (36) har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.. FOTO: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET.Vis mer

- Ingen hadde hørt om fyren

Terrorsiktede Anders Behring Breivik var helt ukjent fram til 22. juli, hevder bloggeren Fjordman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peder Are Nøstvold Jensen (36), som har stått fram som bloggeren Fjordman, sier ingen i hans  nettverk kjente til terrorsiktede Anders Behring Breivik før 22. juli i år.

Jensen sto fredag fram i VG som mannen bak aliaset Fjordman, den antiislamske bloggeren som Anders Behring Breivik har hyllet som et av sine forbilder, og som han har sitert en rekke ganger i sitt manifest «2083».

Breivik har selv hevdet at det finnes ytterligere to celler av hans orden i Norge og flere rundt om i verden.

Fjordman tror imidlertid ikke at Breivik har vært del av et større antiislamsk nettverk.

- Bare tøv - Det at han skal være en del av et islamkritisk miljø, er bare tøv. Jeg er den mest sentralt plasserte personen i Norge i det miljøet, og jeg har aldri noensinne hørt noen nevne ham, sier Peder Jensen til VG.

- Da navnet til Breivik ble kjent, var det ingen av mine bekjente som hadde hørt om fyren. Aldri. Ikke én gang. Både i Norge og i utlandet, sier Jensen.

Jensen er 36 år gammel, er opprinnelig fra Ålesund og bor  i Oslo. Nå er han gått i dekning.

(NTB).