- Ingen hadde symptomer

Over hundre personer er coronasmittet i Sarpsborg og Fredrikstad etter en feiring i Al-Ghadir islamsk senter.

VURDERER REAKSJON: Ordfører i Sarpsborg Sindre Marinsen Evje vurderer om han må reagere mot trossamfunnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VURDERER REAKSJON: Ordfører i Sarpsborg Sindre Marinsen Evje vurderer om han må reagere mot trossamfunnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.10% Første dose: 78.11%

- Jeg ble veldig overrasket da vi fikk beskjed om smitte. Men vi stanset feiringen med en gang og har ønsket å bidra til at alle med smitte kan spores opp, skriver Sadiq Baker Alezairjawi, forstander i Al-Ghadir islamsk senter i Østfold i en pressemelding.

Totalt er nå over hundre personer smittet etter en feiring ved senteret i helga. På det meste var rundt 170 personer samlet til bønn, Koran-lesing og mat under feiringen som foregikk i helga.

- Jeg har vært tydelig på å fortelle medlemmene at de alle skal bidra til å forhindre ytterligere spredning ved å ta tester og forholde seg til karantenereglene, skriver Alezairjawi videre.

Var nøye

Forstanderen skriver i pressemeldinga, som er sendt ut via kommunen, at de har prøvd å være nøye med hygiene og smittevern.

- Antibac har vært tilgjengelig og vi har vært veldig opptatt av å holde avstand til hverandre, ikke klemme hverandre eller ha annen nærkontakt. Vi har også vært tydelig på at syke må holde seg hjemme. Ingen av deltakerne hadde symptomer på koronasmitte, hevder Alezairjawi.

Flere hundre i karantene

Nesten 300 personer er nå satt i karantene i forbindelse med utbruddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer