FORSVUNNET: Ingen får tak i hunden Bosse, som har vært savnet siden i sommer. Foto: Privat
FORSVUNNET: Ingen får tak i hunden Bosse, som har vært savnet siden i sommer. Foto: PrivatVis mer

Ingen har funnet hunden Bosse siden i sommer. Tror den leter etter sin døde eier

Eieren døde i sommer. Nå ser det ut til at hunden er på en håpløs jakt.

Bosse har flere ganger blitt observert ute i Stockholm, tilsynelatende på leting etter sin døde eier.

Ifølge Expressen skal hunden også ha blitt observert mens han har tatt T-banen helt på egen hånd.

- Noen hadde sett ham gå av og på selv, forteller den tidligere eierens nabo, Christa Lindskog.

Christa Lindskog har engasjert seg i jakten på Bosse.

- Han bjeffer aldri. Han er så liten og sårbar, sier hun.

Lindskog håper flere mennesker som alene eier et husdyr kan bli enige med en bekjent om å overta omsorgen hvis noe skulle skje.

- Det er viktig å se til at noen for eksempel har nøkkel til leiligheten og kan ta hånd om husdyret. Hvis ikke skjer det jo ingenting, sier hun til Dagbladet.

Hun ber nå Stockholms innbyggere om hjelp til å finne hunden.

Bosses eier døde altså i sommer. Den ni år gamle hunden, en australsk rødhåret terrier, ble tatt hånd om av en som bodde i nærområdet, men rømte etter noen dager. Siden har flere meldt at de har sett ham rundt omkring, der han og eieren tidligere har gått turer sammen.

Lindskog forteller at Bosse ofte kjørte T-bane med eieren, noe han har fortsatt med på egen hånd. Flere har også observert hunden i områder de pleide å gå tur.

I et forsøk på å finne Bosse la Lindskog ut bilde av ham i facebookgruppa «Missing Dog Stockholm». Da strømmet det inn med telefoner.

4. oktober hadde noen sett ham på en T-banestasjon i byen. 17. november skal han ha blitt sett i et annet område, Mälarhöjden, og så seint som onsdag i forrige uke skal han ha blitt sett løpende over en gate i bydelen Hägersten. Nå håper Lindskog at noen til slutt får tak i Bosse.

- Dette er trist fordi det skjer så ofte. Det er spesielt for meg med denne hunden, men det er ikke første gang. Det er vanskelig, sier Lindskog til Dagbladet.