- Ingen har hatt kontakt med skipet siden tirsdag kveld

Norskeid skip med 15 indiske sjømenn ombord trolig kapret utenfor Tanzania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det norskeide skipet MT «Asphalt Venture» er kapret av somaliske pirater, melder NTB. Opplysningene stammer fra miljøorganisasjonen Ecoterra International.

Kapringen skal ha skjedd utenfor kysten av Tanzania.

- Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på hva som har skjedd, og ønsker ikke å gå ut med uriktig informasjon. Vi vil derfor legge ut en pressemelding når vi vet noe sikkert, sier en talsmann for OMCI Shipmanagement i Mumbai til Dagbladet.

  Transporterer asfalt Skipet er et 96 meter langt tankskip som er registrert i Panama. Som navnet antyder, brukes skipet til asfalttransport.

Det er foreløpig ikke kjent hva som var omstendighetene rundt kapringen, om noen er skadd, eller om det er krevd løsepenger.

Norskeid Skipet Asphalt Venture er eid av norske Ness, Risan & Partners, men skipet er leiet ut på en bareboat-kontrakt, sier Ragnvald Risan til DN.no.

Han vil ikke bekrefte eller avkrefte om skipet faktisk er kapret. En bareboat-kontrakt innebærer at det er kun skipet som er leid ut, uten mannskap. Ingen har hørt fra skipet siden tirsdag kveld, ifølge flere kilder som Tradewinds har snakket med.

Flere skip kapret Skipet seiler i samme område der marinestyrker jobber med å få fri et iransk skip som er kapret. Kontakten med skipet ble brutt mens det var på vei fra Durban til Mombasa.

Skipet driftes av Inter Global Shipping i de Forente Arabiske Emirater, men en talsmann for selskapet ønsket ikke å gi noen detaljer om situasjonen.

Ecoterra International, en afrikansk miljø- og humanitarorganisasjon, bekrefter overfor Tradewinds at skipet er kapret, men ingen offisielle kilder har imidlertid bekreftet kapringen.

Økende problem Piratvirksomheten utenfor Tanzania har økt i omfang den siste tida.

På tirsdag ble den tyske kjemikalietankeren Mississippi Star angrepet nær Dar es Salaam, men greide å unngå kapring. Noen dager tidligere ble det norske seismikkskipet Geo Barents angrepet utenfor Kenya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer