Ingen har mer hell enn Goodluck på Facebook

Verdens statsoverhoder er ikke i nærheten.

POPULÆR: Med 258 000 fans på Facebook kan Nigerias president Goodluck Jonathan smykke seg med flere venner enn den britiske statsministeren, den tyske statsministeren og den sørafrikanske presidenten - til sammen. Foto: EPA/Scanpix
POPULÆR: Med 258 000 fans på Facebook kan Nigerias president Goodluck Jonathan smykke seg med flere venner enn den britiske statsministeren, den tyske statsministeren og den sørafrikanske presidenten - til sammen. Foto: EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Abuja (NTB): Med mer enn 258.000 fans på Facebook kan Nigerias president Goodluck Jonathan smykke seg med flere venner enn den britiske statsministeren, den tyske statsministeren og den sørafrikanske presidenten - til sammen.

Det skriver nyhetskanalen CNN på sine nettsider.

Siden Jonathan etablerte sin profil i juni i år, har sjelden en dag passert uten oppdatering, noe som ser ut til å bli gjort av presidenten selv. Oppdateringene dreier seg om nyheter, politikk og det kommende valget.

Jonathan brukte også nettsamfunnet til å offentliggjøre sine planer om å gjenta suksessen ved å stille som presidentkandidat ved folkeavstemningen i 2011.

- Jeg, Goodluck Ebele Jonathan, av Guds nåde, tilbyr meg selv og mine tjenester til det nigerianske folket ved å stille som kandidat ved presidentvalget, var Facebook-statusen hans 15. september.

Kunngjøringen skjedde samme dag som Jonathans rival og tidligere militære leder, Ibrahim Babangida, offentliggjorde at han ønsker å bli landets neste president.

- Mange tror at det var et strategisk trekk for å overskygge Babangidas kunngjøring - og hvis det var det, så funket det, sier Chude Jideonwo, medlem i den innflytelsesrike nigerianske aktivistnettsiden Enough is Enough, til CNN.

(NTB)