- Ingen har rett til å utnytte denne tragedien for å oppnå sine politiske mål

Putin om flytragedien i Ukraina.

ADVARER:  Russlands president mener flytragedien ikke hadde skjedd om ikke Ukraina hadde gjenopptatt militæroperasjonene øst i landet, samtidig som han advarer alle andre mot å slå politisk mynt på tragedien. Foto: AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI
ADVARER: Russlands president mener flytragedien ikke hadde skjedd om ikke Ukraina hadde gjenopptatt militæroperasjonene øst i landet, samtidig som han advarer alle andre mot å slå politisk mynt på tragedien. Foto: AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russiske presidenten uttalte seg søndag kveld om flytragedien i Ukraina, som kostet 298 mennesker livet.

Putin har vært svært tilbakeholden med å kommentere den tragiske hendelsen, men tar nå bladet fra munnen.

- Ingen skal eller har rett til å bruke denne tragedien for å oppnå sine egoistiske, politiske mål, sier Putin, ifølge Russia Today.

- Ville ikke skjedd Samtidig benytter han selv muligheten til å legge skylden på opptrappingen av Ukrainas militæroperasjoner.

- Vi oppfordret gjentatte ganger til at alle partene i konflikten skulle stoppe blodbadet og sette seg ned ved forhandlingsbordet. Jeg kan si med sikkerhet at hvis ikke militæroffensiven hadde blitt gjenopptatt i den østlige delen av Ukraina, så ville ikke denne tragedien ha skjedd, sier den russiske presidenten.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko besluttet å avslutte den midlertidige våpenhvilen øst i slutten av juni. Våpenhvilen ble innført i forbindelse med en fredsplan som Porosjenko la fram, men den ble raskt brutt en rekke ganger og flere titalls ukrainske soldater ble drept og såret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer