Ingen har sett Alice (14) på over tre uker. Fryktes bortført av drapsdømt mann

Største politiaksjon i London siden terroraksjonen i 2005.

INTENS JAKT: 14 år gamle Alice Gross var på vei hjem fra skolen siste gang hun ble sett, da av et overvåkningskamera. Den tidligere drapsdømte 41-åringen Arnis Zalkalns er utpekt som hovedmistenkt av London-politiet. Foto: EPA/NTB Scanpix
INTENS JAKT: 14 år gamle Alice Gross var på vei hjem fra skolen siste gang hun ble sett, da av et overvåkningskamera. Den tidligere drapsdømte 41-åringen Arnis Zalkalns er utpekt som hovedmistenkt av London-politiet. Foto: EPA/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvinningen av den 14 år gamle jenta Alice Gross, som sist ble sett av familien sin 28. august i år, har snudd England på hodet.

Den 14 år gamle skolejenta forsvant da hun var på vei hjem den dagen. De siste sporene etter jenta er en overvåkningsvideo som viser jenta gå langs Grand Union Canal i nærheten av familiens hjem i Hanwell i Vest-London.

Stor leteaksjon London-politiet sa i går at søket etter jenta er den største politioperasjonen i byen siden terrorangrepene, 7. juli 2005.

Hele 600 politifolk, fra åtte forskjellige styrker har søkt i et område på 25 kvadratkilometer på land og over fem kilometer av vannareal i nærhetet, skriver BBC.

Selv med den store leiteaksjonen og med over 600 tips fra allmenheten, har politiet få spor i jakten på Alice Gross. Det nærmeste de kommer er en hovedmistenkt i 41-åringen Arnis Zalkalns.

Drapsmann Den latviske bygningsarbeideren Zalkalns, har ifølge Telegraph blitt utpekt av politiet som hovedmistenkt i saken.

Han er dømt for et brutalt drap på sin egen kone i hjemlandet i 1997. Iføle Telegraph var kona hans 22 år på tidspunktet, og Zalkalns skal ha lurt hennne ut med ut i skogen ved å fortelle har de skulle hente en motorsykkel. I stedet angrep han henne med et jernrør før han deretter begravde henne. Han meldte kona savnet, men ble fort hovedmistenkt, og sa seg skyldig i drapet året etter.

41-åringen ble dømt til tolv år, men fikk redusert straffen til åtte år. Zalkalns sonet imidlertid bare sju år i fengsel for drapet før han flyttet til Storbritannia i 2007.

Politiets hovedteori er at Zalkalns og Gross møttes et sted på Gross' rute hjem, og et spor som peker i den retningen, er det nylige funnet av mannens sykkel, skriver The Guardian.

Overvåkningsbilder fra stedet viser Zalkalns syklende på den samme veien som Gross' rundt klokka 16.00 på ettermiddagen. Det var et kvarter etter at Gross hadde gått forbi det samme stedet, og Zalkalns syklet i samme retning.

Han har ikke blitt sett siden 3. september, og bankkontoen hans har heller ikke vært i bruk. Politiet har sendt ut advarsler om at mannen kan være farlig, og en etterlysning er sendt ut for å forhindre at Zalkalns forlater landet.

Gir ikke opp Det er ventet at politibetjenter skal reise til Latvia for å undersøke den tidligere saken mot mannen.

- Som i alle saker, er det opplysninger vi ikke kan offentliggjøre, skriver politiet i en uttalelse.

Politiet sier de vil jobbe hardt for å komme til bunns i forsvinningsgåten.

- Våre tanker går til Alices familie. Vi vil fortsette å leite etter henne. Samtidig vil jeg takke lokalsamfunnet som har hjulpet til svært mye. Vi vil ikke gi opp i jakten på Alice, sier etterforsker Carl Mehta ifølge BBC.