Ingen har sett Veronica (22) på 14 dager

Kripos kobles nå inn i saken.

SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto: PRIVAT
SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) fra Årøy utenfor Sogndal ble sist sett lørdag for to uker siden. Etter to dager ble kvinnen meldt savnet, og en stor leteaksjon ble satt i gang, bl.a. med ubåtsøk. Så langt har letingen vært resultatløs, og Kripos kobles nå inn i saken, melder NRK Sogn og Fjordane.

- Kripos skal hjelpe til med å analysere innsamlede data, sier Inge Værøy, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, til Dagbladet.

Frivillig-søk Letingen etter Stegegjerdet ble avsluttet i går. Værøy opplyser at en ny leteaksjon med frivillige nå i morgentimene er under planlegging på Sogndal og Leikanger lensmannskontor.

- Vi jobber veldig bredt, og har hatt vitneavhør av bl.a. venner og familie, sier operasjonslederen.

Politiet har ikke grunnlag for å mistenke at noe kriminelt ligger bak forsvinningen.

- Men vi holder alle muligheter åpne, sier Værøy.

Ifølge Bergens Tidende har politiet tatt beslag i 22-åringens PC og mobil, og finner det påfallende at sistnevnte er lagt igjen hjemme.

Varebil sjekket ut Den siste sikre observasjonen av Stegegjerdet ble gjort i Sogndal sentrum lørdag 25. oktober. En mørk varebil var en stund i søkelyset, men politiet har nå kontroll på denne. Det samme gjelder tre personer som ble sett med mye bagasje på bussholdeplassen i Årøy helga 22-årigen forsvant.

Søket har konsentrert seg om området rundt Stegegjerdets hjem i Årøy, og deler av Barsnesfjorden like ved er gjennomsøkt med helikopter, sonar og miniubåt. I helga er miniubåtteamet tilbake i Bergen for å analysere dataene, men returnerer til uka for å gjenoppta søket, som vurderes utvidet til større deler av fjorden, ifølge NRK.