«Ingen har utrettet mer enn meg»

Ingen politiker kan måle seg med Steinar Bastesen. Telefonkontakten med velgerne er større enn hele Arbeiderpartiets gruppe til sammen. Ingen stiller flere spørsmål i spørretimen. Europas høyeste byggverk oppfatter han som en bauta over sin egen innsats. Den handler om langt mer enn kval og fesk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For å ta det i tur og orden. Bastesen ser overhodet ikke på Oslo som en by å leve i. Det er utelukkende arbeid. Han er så lite opptatt av hovedstaden at han jobber fra klokka 9 til 23 de dagene han er nødt til å være her. Hvordan det kan bevises?

Ifølge kilder i Stortingets telematikkgruppe er trafikken på Steinar Bastesens telefon større enn på alle 65 Ap-representanters til sammen.

Overingeniør Arild Øverby nekter for at slikt lar seg måle, men andre på samme avdeling er av en annen oppfatning. I tillegg til fasttelefonen skal mobilregninga ligge på fra 12000 til 15000 kroner måneden.

Fra fire til åtte

Siden oktober har han stått bak 26 av de 535 spørsmålene i Stortingets spørretime. Det er mer enn alle andre. Til sammenlikning har Kjell Magne Bondevik stilt 3 i samme periode, John Alvheim 16.

Hva har han fått til?

- Jeg er svært fornøyd med min egen innsats. Målet var å ordne opp i én sak hvert år. Det skulle egentlig bli fire. Jeg har klart åtte. Ikke noen representant har utrettet mer enn meg, sier Kystpartiets leder.

- Det viktigste du har gjort?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer