Ingen himmelferd for Opticom

Opticom er soleklar børsvinner onsdag, men oppgangen løfter ikke kursen mer enn til nivåer man har sett tidligere i uken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som ventet er det Opticom det meste dreier seg om på Oslo Børs onsdag formiddag. At aksjen skulle opp i dag, var vel ingen i tvil om etter at selskapets toppledelse, Robert Keith og Thomas Fussel, i går kunne presentere en fornyet avtale med Intel.

I korte trekk er det som har skjedd at Intel før tiden har innløst tegningsretter som øker eierandelen i Thin Films til 13 prosent. Det koster Intel rundt 70 millioner kroner. Denne andelen kan senere konverteres til aksjer i Opticom under spesielle forhold. I tillegg utvides lisensavtalen mellom Opticom og Intel.

Dermed synes det klart at Intel vil fortsette sitt samarbeid med Opticom, men det er uvisst på hvilket grunnlag. Mye tyder på at det godt kan være rene finansielle motiver som ligger bak Intels beslutning, og det ikke er noen velsignelse av Opticoms teknologi.

Likevel mener mange dette er frelsen for Opticom, og aksjen stiger 21,9 prosent til 634 kroner. Nå skal vi imidlertid ikke lenger tilbake enn mandag for å finne et kursnivå på 700 kroner. Derfor kan man trygt si at himmelferden mange tradere så for seg, ikke har funnet sted. Det er så langt i dag omsatt Opticom-aksjer for 247 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer