- Ingen holdepunkter i obduksjonsarapporten for at Sigrid døde i en bilulykke

Pressekonferanse i Sigrid-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det nesten tre timer lange fengslingsmøte i Oslo tingrett i dag, holdt politiet en pressekonferanse der de orienterte pressen om siste nytt i Sigrid-saken.

- Vi har hele tiden ment at det er skjellig grunn til mistanke om forsettelig drap. Obduksjonsrapporten støtter dette. Det finnes ingen holdepunkter for at dette var en bilulykke, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Begge de to siktede nekter straffskyld, og det har vært knyttet store forventninger til at den endelige obduksjonsrapporten skulle si noe om hvordan 16-åringen døde. Når den ikke gjør det, er det utfordrende, medgir politiadvokat Gulnes.

Politiet vil ikke gå inn på detaljer i rapporten, men bekrefter at den ikke kan si noe om når eller hvordan Sigrid døde.

- Vi ber mediene avstå fra spekulasjoner om dødsårsak av hensyn til familien. Dette er en stor tilleggsbelastning, sier Gulnes.

64-åringen og den 37 år gamle medsiktede har sittet fengslet siden de ble pågrepet ved 64-åringens verksted på Kolbotn i Akershus den 3 september.

Gulnes innrømmer at politiet ikke har noen nye store gjennombrudd i saken siden sist mennene ble framstilt for to uker siden.

- Politiet mener bevisbildet er det samme som for to uker siden og vi mener ikke mistanken er svekket mot noen av dem, sier Gulnes.

Tidsspørsmål Forsvarerne er ikke enige. Advokat Heidi Ysen, som forsvarer 64-åringen, mener bevisene mot ham er svekket.

- Det er bare et tidsspørsmål før siktede blir løslatt, sier Ysen til pressen etter fengslingsmøtet.

Hun håper dommeren har mot til å løslate mannen selv om han er siktet i en svært alvorlig sak.

- Vi er mer sikker på løslatelse nå enn før vi gikk i i rettssalen, sier Ysen, som mener den nye dokumentasjonen i saken svekker mistanken mot klienten.

Hun fortalte at siktede forklarte seg villig til retten i dag. Forsvarerne mener et poeng som er brukt mot ham ved de forrige fengslingene, at han ikke rapporterte om skadene på bilen hans.

- Vi ønsket at retten skulle få se og høre hvordan han forklarer dette, for vi mener det er misforstått, sier Ysen.

Lukkede dører 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i dag fremstilt for fire nye uker i varetektsfengsling. Politiadvokat Cecilie Gulnes ba om brev, medie- og besøksforbud, samt full isolasjon. 

Den siktedes forsvarere, Kirsten Sigmond og Heidi Ysen, ba om at møtet skulle gå for åpne dører. De mener politiets beviser mot 64-åringen ikke holder mål, og vil be om løslatelse. 

Retten valgte likevel å la fengslingsmøtet forgå bak lukkede dører, og påpekte at etterforskningen fortsatt er i en innledende fase, mener det er en konkret fare for at etterforskningen vil skades dersom deler av etterforskningen blir offentlig kjent. 

Politiet mener at det kan være personer som vet noe i saken som kanskje skal vitne senere i saken.  

- Vi håper og regner med at han vil bli løslatt. Jeg håper tingretten nå har mot og ryggrad til å ta den rette beslutningen, sier forsvarer Heidi Ysen, rett før rettsmøtet.

Forsvarerne mener politiet ikke har klart å bevise at Vestby- mannen er knyttet til drapet og politiets sak mot ham er svekket. Det blir klart i løpet av dagen om 64-åringen vil fengsles i fire nye uker.

Det har nå gått to måneder siden Sigrid forsvant nærmest sporløst på vei hjem fra en venninne på Østensjø natt til 5. august. Hundrevis av frivillige lette etter henne frem til politiet fant liket 3. september.

FUNNET DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer