Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen høring om IT-Fornebu

Arbeiderpartiet fastholder at det skal etableres et IT- og kunnskapssenter på Fornebu, men vil ikke ha offentlige høringer om det.- Ap har latt seg lure på det mest fantastisk, mener Høyres Ansgar Gabrielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet gir regjeringen frist til 1. juni med å avgjøre hvilke investorer som skal stå driften av senteret. Det mener partiet er rikelig med tid til at investorgrupper kan legge fram planer for et IT-senter i tråd med Stortingets ønsker.

Ap vil ha et internasjonalt konkurransedyktig kunnskapssenter som kan gi de norske regionale sentrene vi allerede har, tilleggs- og videreutdanning.

- Primært ønsker vi at staten skal gå inn i et statlig/privat eierselskap som kan leie ut arealet til de investorer som tilfredsstiller de krav staten setter, sier saksordfører Torstein Rudihagen (Ap).

Ap mener et slikt statlig engasjement vil være med å sikre at utviklingen av IT-senteret blir slik det er ønskelig. Men Ap mener ikke det er nødvendig med å sette krav om et minimum antall års drift av IT-senteret for å gi oppdraget til en investorgruppe. Stortingsgruppa gikk derimot inn for at dersom arealet som er avsatt til nærinsformål omreguleres til andre formål, skal en eventuell gevinst tilfalle staten.

Ikke mer høring

Verken Ap eller Fremskrittspartiet som sammen utgjør flertallet i Stortingets behandling av denne saken, mener det er nødvendig med flere høringer rundt IT-senteret på Fornebu. I kveld skal næringskomiteen på Stortinget avgi sin innstilling i saken. Mindretallet nådde dermed ikke fram med synspunktet om at det er nødvendig med mer tid og flere høringer for komiteen avgir saken.

Sterkt imot

Høyre og Sosialistisk Venstreparti som tilhører mindretallet reagerer sterkt på avgjørelsen i Aps stortingsgruppe.

- Ap har med dette vedtaket vist at det har latt seg lure på det mest fantastiske. Her skal statlige midler i milliardklassen bindes til å la rike investorer høste store gevinster, sier Høyres Ansgar Gabrielsen.

- Når flertallet nå nekter høringer blir mange spørsmål stående ubesvart. I tillegg har Ap gått inn for at staten må bruke penger på å kjøpe eiendommer fra Oslo kommune for å sikre så store arealer på Fornebu som investorgruppen IT Fornebu ønsker, sier SVs Karin Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media