- Ingen i politiet ville høre på oss

Familien til den døde Stathellekvinnen (33) føler seg dårlig behandlet.

STÅR SAMMEN: Nære venner av den døde kvinnen og hennes mor står sammen i kampen for å få et skikkelig svar på hvorfor hun døde.Foto: Per Flåthe / Dagbladet
STÅR SAMMEN: Nære venner av den døde kvinnen og hennes mor står sammen i kampen for å få et skikkelig svar på hvorfor hun døde.Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATHELLE (Dagbladet): Et antatt selvmord har utviklet seg til mistenkelig dødsfall etter at en politimann fra Bamble er siktet for falsk forklaring. I avhør onsdag erkjente han å ha løyet, og hevder at han så henne ta sitt eget liv.

Moren og sønnen forsøkte tidlig å få politiet interessert i deres syn på dødsfallet, men hevder at de ble regelrett avvist.

- Hadde vi ikke hatt venner og bekjente som stod på, og gjorde det de kunne, ville denne saken vært henlagt med en gang. Ingen i politiet ville høre på oss, sier Marion.

Obduksjonsrapporten over telefonen Hun ventet hele tiden på tilbakemelding fra politiet etter at det ble kjent at det var hennes datter de hadde funnet i vannet utenfor Sandøya ved Brevik. Det kom ikke. Først da hun anmeldte saken, fikk hun snakke med en politimann.

- Han leste opp obduksjonsrapporten og forklaringen til han som nå er siktet over telefonen. Ingen kom hjem for å snakke med meg.

I dag skal hun til Sandefjord for å forklare seg om datterens dødsfall for første gang. Vel seint synes moren.

Venner stod på Hun er ikke alene om å ha sterke meninger. Nære venner av datteren, som ønsker å være anonyme, forteller at også de ringte flere ganger for å få politiet interessert i saken. Først da de klarte å få fram beviser fra blant annet overvåkingskamera på Brotorvet handlesenter, som viser siktede og den døde kvinnen gående, ble det fart i saken.

- Det er et flott arbeid som ble gjort. Men hadde de ikke reagert, ville bevisene blitt slettet, sier moren.

Både hun og vennene stiller seg komplett uforstående til at politiet lot siktede få ta del i etterforskningen og innsyn i alt som politiet i Telemark foretok seg i denne saken. De forteller blant annet st siktede fikk tilgang til den dødes private eiendeler som pc og telefon.

Tror ikke på siktede Det er ikke endringen i forklaringen til siktede på onsdag som gjør at familien reagerer, men omstendigheter i tiden rett etter dødsbudskapet kom.

- Han sier det var en liten løgn som skalerte. Det er helt feil. Det var den store løgnen helt fra begynnelsen. Og du er ikke i sjokk i 10 dager. Han har justert forklaringen sin etter hvert som bevisene kom fram, sier broren.

Uheldig rollekonflikt Politimester i Telemark, Rita Kilvær (40), forteller at hun har fått gjentatte spørsmål om politiets sviktende oppfølging av familie og venner. Men sier at på grunn av etterforskningen, er det lite hun kan fortelle.

- Vi etterforsket dette som mistenkelig dødsfall. Alle selvdrap behandles i utgangspunktet som det. Vi fant etter hvert ut at det var ting som ikke stemte. Blant annet at det var en uheldig rollekonflikt mellom siktede og familien, forteller hun.

- Men hva med måten de opplever å ha blitt behandlet på. Er det slik folk skal oppfatte politiet?

- Nei, det er mange sider i denne saken som ikker er som de skal være. Det vil komme fram etter hvert, sier Rita Kilvær.