Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen illusjoner om at det er psykologisk mulig å bli frikjent for drap her nede

Advokat Morten Furuholmen er på plass i Kisangani for å forsvare Moland og French.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Advokat Morten Furuholmen avviser at han kommer til Kongo med en løsning for de to dødsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French.


- Man skal ikke ha forhåpninger om at jeg kan utrette noen mirakler her nede, tvert imot, sier advokat Morten Furuholmen.

Ingen illusjoner

Søndag formiddag kom Furuholmen til byen Kisangani, som ligger langt inne i Øst-Kongos enorme jungel.

Her skal han bistå de to dødsdømte nordmennene når ankesaken mot dem starter, trolig førstkommende tirsdag. I tillegg vil han drøfte strategi med nordmennenes advokat i Kisangani.


- Jeg har ingen illusjoner om at det er mulig psykologisk her nede å bli frikjent for drap. Hvis de skulle bli frifunnet, tror jeg det ville bli sterke reaksjoner fra lokalbefolkningen, sier den norsk advokaten.


- Men man kan kanskje se for seg at de har fått signaler og påtrykk fra Kinshasa om å barbere vekk det mest pinlige, nemlig spionanklagen og dødsdommen i kjølvannet av det, sier han.

- Britisk støtte

Da NTB besøkte fengslet til French og Moland var Furuholmen allerede på plass og i dialog med de to.

Ifølge TV 2 har Storbritannia tilbudt konsulær hjelp til Joshua French, ettersom han også har britisk statsborgerskap. Ifølge TV 2s kilder vil French trolig takke ja til tilbudet om bistand.

(NTB)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling