Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen influensa-epidemi ennå - men den kommer

Statens institutt for folkehelse har så langt i vintersesongen 1997-1998 ikke sett indikasjoner på noen influensa-epidemi. Overlege Liv Flugsrud ved Folkehelsa er overbevist om at den vil komme, men kan ennå ikke si hvilken type som kommer, og i hvilket omfang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så langt har vi ikke registrert noen spesiell økning i sykdomsbildet, og rapportene fra legene går ut på at vi fortsatt befinner oss på et nullnivå i forhold til en influensa-epidemi. Men jeg er absolutt sikker på at noe vil komme, sier overlege Flugsrud til NTB.

De to siste vintrene har vært kraftige når det gjelder influensa-epidemier. Erfaringsmessig kommer de til vår del av verden i tidsrommet mellom slutten av november og slutten av januar.

Tre typer

- Det er tre typer influensaer som normalt kommer hit, og alle tre er sporadisk blitt identifisert ute i Europa. To av dem har vært hyppige hos oss de senere årene, og vi har trodd at den tredje nå skulle melde seg fordi det er lenge siden den har forekommet hos oss, sier overlege Liv Flugsrud.

Fravær av påvist epidemi skyldes ikke at utsatte befolkningsgrupper har vært flink til å vaksinere seg. Slik vaksine hjelper bare individuelt og kan ikke stoppe noen epidemi.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!