Ingen Israel-boikott ved NTNU

Styret for NTNU vil etter alt å dømme avvise forslaget om akademisk boikott av Israel.

- OPP TIL STYRE: Det er opp til NTNU-styret selv å avgjøre hvordan saken skal behandles, skriver rektor Torbjørn Digernes i en e-post til NTB.
Foto: TOM E. ØSTHUS
- OPP TIL STYRE: Det er opp til NTNU-styret selv å avgjøre hvordan saken skal behandles, skriver rektor Torbjørn Digernes i en e-post til NTB. Foto: TOM E. ØSTHUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Styret for NTNU vil etter alt å dømme avvise forslaget om akademisk boikott av Israel. Verken styreleder Marit Arnstad eller rektor Torbjørn Digernes støtter boikottforslaget.

Styret i NTNU i Trondheim skal torsdag behandle et forslag om kulturell og akademisk boikott av Israel. Forslaget er undertegnet av vel 100 vitenskapelig ansatte ved NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Forskningsminister Tora Aasland (SV) mener en slik boikott vil være i strid med lovfestede prinsipper om akademisk frihet. Styret ved en institusjon kan ikke forby forskerne å samarbeide med forskere fra Israel eller andre land, sier Aasland til Aftenposten.

- Jeg er ikke tilhenger av akademisk boikott overfor Israel. Det er også regjeringens syn, sier Aasland.

- Oppsiktsvekkende

Førstelektor ved HiST Peder Martin Lysestøl, en av initiativtakerne til boikottoppropet, mener statsrådens uttalelser er oppsiktsvekkende.

- Det er Aasland selv som opptrer i strid med den lovfestede akademiske frihet, ved å komme med klare føringer for hva et universitetsstyre skal vedta, sier Lysestøl til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer