- Ingen israeler skal være trygg

Rundt hundre kvinnelige studenter gikk i går i tog fra det islamske universitetet i Gaza til Hamas-leder Ahmad Yassins bopel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GAZA (Dagbladet): - Nå er alle palestinske kvinner klare for å gjennomføre martyraksjoner. Vi ønsker å gjøre det - og vi har kunnskapen til det. Ingen israeler skal føle seg trygg, sier en 20-årig studentleder.

De grønne Hamas-flaggene vaier i vinden. Jentene roper i kor:

- Hamas vil overleve.

- Seieren kommer fra Gud.

- Al Jihad - vi vil dø for Gud.

I konservative Gaza er de marsjerende kvinnene i gatebildet et uvant syn. Men israelernes drapsforsøk på sjeik Yassin i helga har fått hele Gaza-stripens befolkning til å rase: De vil ha hevn.

- Krever angrep

- Vi er her for å fortelle Yassin at vi er glade for at han fremdeles er i live. Nå krever vi et kraftig angrep mot israelerne. Vi vil gjennomføre martyrangrep i Tel Aviv, sier lederen for studentunionen ved det islamske universitetet i Gaza.

Hun er 20 år og vil ikke si hva hun heter. Øynene gnistrer når hun snakker.

- Siden Israel angrep sjeik Yassin, er alle palestinske jenter klare for å gjennomføre en martyraksjon. Angrepene fra Israel tvinger oss til kamp, sier kvinnen.

Hamas' åndelige leder, Ahmad Yassin, var meget opplagt i sin leilighet i Gaza i går. Den svake pipestemmen hadde mer kraft enn vanlig, og 62-åringen kom med utlegninger til de mange personene som besøkte ham.

Skuffet over EU

- Vi skal gi fienden en lekse de aldri vil glemme. Når alle palestinere er mål for den israelske hæren, skal også vi ramme alle israelere, sier Yassin til Dagbladet.

Hamas-grunnleggeren vil ikke si når eller hvor organisasjonen vil angripe. Dette bestemmes av Hamas' militære fløy, sier han.

Yassin er skuffet over at EU fredag satte Hamas' politiske fløy på lista over terroraksjonister.

- EU har nå gitt grønt lys til Israel slik at de kan drepe hvem de vil, sier Yassin.

- Skal ikke få fred

Israelske myndigheter tar Hamas-truslene om angrep meget alvorlig. I Jerusalem var store militær- og politistyrker på plass for å sjekke biler, folk og busser i helga. Færre folk var også ute i gatene av frykt for selvmordsaksjoner.

Samtidig bekreftet statsminister Ariel Sharon at han har som mål å utslette Hamas.

- De er døde menn. Vi kommer ikke til å gi dem fred. Vi skal fortsette å forfølge dem fordi de bare har ett mål: ødeleggelse av Israel, sier Sharon.

Den politiske situasjonen på palestinsk side mer enn kaotisk. Lørdag leverte Mahmoud Abbas sin avskjedssøknad som statsminister fordi uenigheten mellom ham og Yassir Arafat er for store.

I går bekrefter Abbas at avskjeden er endelig - samtidig som han holder muligheten åpen for å vende tilbake som statsminister seinere.

President Yassir Arafat skal ha bestemt seg for at han ønsker at Ahmed Qorei, bedre kjent som Abu Ala, som Abbas' etterfølger.

SISTE: Ti palestinere ble såret da israelske kamphelikoptre i går avfyrte tre raketter mot hjemmet til Hamas-lederen Abdul Salem Abu Musa i flyktningleiren Khan Yunis sør på Gazastripen.

UT AV SKYGGEN: Kvinnene spilte i går hovedrollen i Gaza da de viste sin støtte til Ahmad Yassin etter den israelske hærens drapsforsøk mot Hamas-lederen lørdag.