Ingen jubel etter USA-rally

Investorene på Oslo Børs tar ikke av etter oppgangen i USA i går. De ser heller ut til å forberede seg på ny nedgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en avventende stemning på Oslo Børs onsdag. Børsene i USA steg i går, uten at markedet våger å ta av her hjemme. Det er kanskje med god grunn, for lite tyder på at kursfallet er over, og flere markedsaktører advarer også mot ytterligere kursfall. Også ute i Europa er utviklingen blandet.

Som vanlig er aktiviteten størst i tungvektere som InFocus og RCL. Oppdrettsektoren fortsetter også sin seiersmarsj i takt med meldinger om nye funn av munn- og klovsyke.

Kanskje mest overraskende er det at IT-indeksen er svakt ned, med tanke på gårsdagens oppgang på 4,8 prosent for Nasdaq-indeksen. Var det et såkalt 'dead cat bounces'? I hvert fall mener den høyt profilerte norske investoren Øystein Stray Spetalen at norske IT-aksjer fortsatt er høyt priset.

Ser man på utviklingen i de norske IT-aksjene så har den norske IT-indeksen falt 5 prosent siden nyttår. I samme periode har Nasdaq-indeksen i USA falt 18,4 prosent.

Onsdag fører InFocus an blant IT-aKsjene med en oppgang på 2,2 prosent til 161 kroner. Imidlertid er kursen kraftig ned sammenlignet med sluttkursen på 169,50 kroner i USA i går. Forventningene går helt klart i retning av at aksjen skal falle i USA i kveld.

Opticom er for øyeblikket opp 0,2 prosent, mens Telenor faller 0,3 prosent til 36,40 kroner. Aksjen har satt ny bunnotering på 36,30 kroner i dag.

Cruiseaksjene kom opp i USA i går og RCL fulgte på her hjemme fra åpningen. Kursen har imidlertid falt tilbake og aksjen er nå uendret på 213 kroner, omsatt for 55 millioner kroner.

Pan Fish og Fjord Seafood var gårsdagens børsvinnere og ligger høyt på den samme listen også i dag. Med munn- og klovsyke påvist på Kontinentet ligger det an til at den positive trenden fra forrige uke med stigende salg og sterk prisøkning på laks vil kunne fortsette.

Fjord Seafood er opp nye 5,5 prosent til 43,80 kroner. Pan Fish stiger 3 prosent til 68 kroner.

Dagens kursvinner er det kriserammede (eks.) ASP-selskapet Customax. ASP-virksomheten er solgt til Telecomputing, og selskapet skal nå fokusere på CRM og ERP. Kursen er opp 13,5 prosent til 5,45 kroner.

Totalindeksen på Oslo Børs er ned 0,3 prosent til 1.326,92 poeng. Det er omsatt aksjer for 554 millioner kroner på hovedlisten klokken 11.14.

Hovedindeksene er ned også i London, Frankfurt og Stockholm. I USA indikerer futures-handelen at det skal åpne ned om noen timer.