Ingen kjennelse før i morgen

Det var ingen store nye momenter som kom fram i det åpne fengslingsmøtet i Orderud-saken i dag. Politiet mener at mistanken mot samtlige fire siktede er styrket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden de siktede ble pågrepet i juni gikk dagens fengslingsmøte for åpne dører. Men det var lite nytt som kom fram under møtet. Det var bare Veronica og Per Kristian Orderud som ville forklare seg for retten i dag. Politiet krevde fire nye ukers varetektfengsling for de siktede. Forhørsrettens kjennelse er ikke klar før klokka 13 i morgen.

Styrket mistanke

Politiet mener at mistanken mot samtlige fire siktede er styrket. Forsvarerne er uenig. Flere ganger gråt Per Kristian Orderud mens forhørsretten behandlet politiets fengslingsbegjæring. Samtlige fire nekter straffskyld på spørsmålet om overlagt trippeldrap eller medvirkning til dette.

Det åpne rettsmøtet avdekket et svært kjølig forhold mellom søstrene Veronica Orderud og Kristin Kirkemo. Da rettsmøtet startet klokka ti i dag var Veronica ikke i rettssalen. Hun ville ikke møte søsteren Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. Derfor måtte disse to forlate salen da Veronica forklarte seg for forhørsretten.