Ingen kjenner dødstallene

RENA (Dagbladet): Det er full forvirring om hvor mange som var med lokaltoget fra Hamar som kolliderte ved Åsta tirsdag. 12 døde er nå funnet. Arbeidet i de utbrente vognene fortsetter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble i går meldt at det var 15 passasjerer i lokaltoget. Nå melder NTB at passasjertallet var grepet ut av løse lufta. Dermed er det ytterligere uklart hvor mange som døde i togkollisjonen i går

Driftsdirektør Tom Ingulstad i NSB opplyser til NTB at tallet 15 dukket opp i forbindelse med at de i går trengte et svar på hvor mange personer - togansatte og passasjerer - som var involvert i kollisjonen.

NSB har til nå ingen klar kilde til tallet.

- Vi forsøker derfor nå å etterprøve dette tallet og finne kilden, sier Ingulstad. Han bekrefter at det ifølge telling var 81 passasjerer på hurtigtoget samt to togansatte. Det var også to togansatte på lokaltoget.

Henter ut de døde

Politi og skadestedsledelse hentet i hele dag døde fra de ødelagte togvognene.

Tallet på omkomne var i ettermiddag kommet opp i 12.

Flere av de døde er nå fraktet til en oppsamlingsplass, før de bli båret inn i begravelsesbiler.

Redningsmannskapene har funnet flere barn blant de omkomne som lå igjen i de ødelagte togene, skriver Aftenposten. Mange var på vei hjem etter juleferien.

Togvognene er ennå ikke gjennomsøkt, og det endelige tallet på antall omkomne er fremdeles usikkert, ifølge Osgjelten. I morgen kl. 09.00 går mannskapene på nytt inn i vognene. I kveld vokter politi og militære mannskaper over vognene.

Identifiseringsgruppa fra Kripos fortsetter sitt arbeide utover kvelden. Ingen av de omkomne er hittil blitt identifisert.

HENTER UT OMKOMNE: Politiet henter nå ut omkomne av vraket.