Ingen kjøttkrise i Norge

Det er ikke fare for at hyllene går tomme for verken biff eller koteletter - med mindre du hamstrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er nemlig stort sett selvforsynt på kjøttfronten: 90-95 prosent av kjøttdeigen og skinka du finner i kjøledisken, stammer fra en norsk ku eller gris.

- Dette får lite å si for norske forbrukere, lover informasjonssjef Nils Ove Bredvold i Norsk Kjøtt.

Men han advarer mot hamstring:

- Jeg vil oppfordre folk til å ta det med ro, vi har kjøtt på lager. Men vi har ikke planlagt for hamstring, sier han.

Foreløpig blir ikke det norske kjøttet noe dyrere. Men hvis bransjen får enda flere regler å forholde seg til, ser ikke Bredvold bort fra at prisene kan stige om noen uker.

- Hvis de forsterker restriksjonene, får vi store kostnader og må kanskje sette opp prisene noe, sier han.