SJEKKER ALLE Politiet sjekker i kveld alle som passerer inn og ut av Oslo S med metalldetektorer. Foto: Harald Klungtveit
SJEKKER ALLE Politiet sjekker i kveld alle som passerer inn og ut av Oslo S med metalldetektorer. Foto: Harald KlungtveitVis mer

Ingen knivstikking etter omfattende politisjekk

Politiet sjekket personer meter fra der 73-åring ble knivstukket tidligere denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo sjekket i går kveld samtlige personer som passerte inn og ut av Oslo S med metalldetektorer. Operasjonen var i regi av Grønland politistasjon og  ment som et forebyggende tiltak.

- Politiet er ikke ute etter noen spesifikke personer, men ønsker å fange opp personer som kan bære kniv på seg, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

De siste ukene har det vært flere voldsepisoder i området rundt Oslo S. Mandag denne uken ble en 73 år gammel kvinne knivstukket i hodet inne på restauranten Egon på Jernbanetorget. Alt tyder på at kvinnen, som slapp unna hendelsen uten store skader, var et tilfeldig offer.

Gjerningsmannen, som meldte seg til politiet en stund etter hendelsen, beskrives som en mann med asiatisk utseende og kortklipt hår.

Ingen knivepsioder i natt Mannskaper fra Grønland politistasjon gjennomførte natt til lørdag en stor kontroll der 220 personer ble kontrollert og tre personer ble tatt med kniv. - Disse blir anmeldt for å ha hatt kniv på seg og får bøter mellom 5.000 og 6.000 kroner, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB. De siste ukene har det vært påfallende mange episoder med knivstikking i Oslo, men denne natten har ikke politiet registrert noen.
- Det er svært gledelig, men om dette har sammenheng med kontrollen vi gjennomførte, vil jeg ikke spekulere på, sier Ege

Flere voldsepisoder i sentrum Kun to dager før ble en 19-år gammel mann knivstukket utenfor et utested i Skippergata, som ligger rett ved Jernbanetorget. To menn og en kvinne i 20- og 30-årene ble pågrepet kort tid etterpå.

Natt til tirsdag ble 18 år gamle Diana banket opp av fem menn mens hun ventet på bussen hjem sammen med to venninner på Jernbanetorget.

- De spurte hva klokka var og da jeg bommet litt på tida og svarte feil ble de veldig sinte. De sa jeg var dum, ikke kunne noen ting, og plutselig angrep en av dem meg. Jeg ble livredd, fortalte Diana til Dagbladet på tirsdag.

Jentene beskriver mennene, som var i 20-årene, som berusede og forteller at de snakket somalisk seg i mellom.

Filmfotograf Martin Larsen (26) ble på vei hjem fra jobb ranet av to unge menn. Mennene vill ha mobilen, lommaboka og øretelefonene hans.

- De la nok merke til at jeg hadde dyre hodetelefoner. Jeg har bestemt meg for at denne episoden ikke skal få ta fra meg den daglige trivselen og tryggheten jeg opplever i Oslo, fortalte Martin Larsen til Dagbladet.

FOREBYGGENDE: Operasjonen er ment som et forebyggende tiltak for å unngå personer med kniv i sentrumsområdet. Foto: Harald Klungtveit
FOREBYGGENDE: Operasjonen er ment som et forebyggende tiltak for å unngå personer med kniv i sentrumsområdet. Foto: Harald Klungtveit Vis mer