Ingen kobling mellom abort og rusproblemer

- Litteraturen er ganske entydig.

Illustrasjonsbilde: Scanpix
Illustrasjonsbilde: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinner som velger abort sliter ikke mer psykisk enn andre. De sliter før valget er tatt, men etterpå opplever de fleste lettelse, viser en ny undersøkelse.

Hvert år velger mellom 14.000 og 15.000 kvinner i Norge å avslutte svangerskapet.

I september 2007 skrev Aftenposten om en norsk undersøkelse utført av professor Willy Pedersen, ved institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo, som viste at kvinner som velger bort sitt barn, sliter mer enn andre med alkohol og rusproblemer senere i livet.

Entydig

Artikkelen vakte oppsikt i fagmiljøene og skapte bred debatt. På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har SINTEF gjennomført en omfattende undersøkelse av hvordan det går med kvinner etter selvvalgt abort.

I rapporten, som offentliggjøres tirsdag, slås det blant annet fast at det er ingen holdepunkter for at kvinner som velger abort får mer psykiske plager senere i livet enn andre kvinner. Innleggelse på psykiatrisk sykehus etter abort skjer svært sjelden, og ikke oftere enn hva som er observert etter fødsler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer