Ingen kokosnøtt

Er det et tap for integreringsdebatten av Abid Q. Raja er blitt for norsk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANSERINGA av Abid Q. Rajas ny bok «Talsmann» går helt etter boka og vel så det, med portrett og glansa cover i Magasinet, VG-sak og tv-besøk. At mange vurderer akkurat denne debattboka om integrering som godt stoff, skyldes at mannen er tv-tryne, storkjeftet kjendisadvokat og venstrepolitiker. Kjendispakistaneren byr på både vonde og personlige erfaringer og banner i moskeen (selv om han neppe ville valgt akkurat de ordene selv).

I KVELD SKJER det han gleder seg til: Forfatteren har utfordret sin drømmemotstander Carl. I. Hagen til integreringsduell på Litteraturhuset i Oslo. Første gang Raja møtte Hagen var i 1999, hos Per Ståle Lønning i TV 2. Den unge jusstudenten som representerte Pakistansk Studentersamfunn (PSS) hadde promotert seg selv så heftig at Lønning ga etter. Det sjokkerende og morsomme var at Hagen ble tatt på senga. Frp-formannen lot seg provosere over at den unge, ukjente «pakkisen» hele tida kalte ham Carl Ivar. Raja lyktes den gang med å få fram hvordan Hagen systematisk lot rasistene og bygdetullingene hetse innvandrerne, før Hagen selv kom på banen og toet sine hender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer