Ingen konsekvenser

Legemiddelfirmaet som produserer Cipramil, mener det er galt å bare vektlegge at 40-åringen brukte Cipramil. - I dommen kommer det tydelig fram at mannen brukte et beroligende medikament i kombinasjon med Cipramil, sier administrerende direktør Stig Paulsen i Lundbeck.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brukte lykkepillen - frifunnet for vold

Han viser også til uttalelser fra medisinsk sakkyndig som er referert i dommen, der det påpekes at tiltaltes periodevise alkoholmisbruk kan ha forsterket bivirkningene av det antidepressive middlet.

- Man skal være svært forsiktig med å kombinere ulike legemidler fordi det kan forsterke både bivirkningene og effektene av de ulike medikamentene. Leger bør generelt være oppmerksomme på mulige uheldige effekter av å kombinere medisiner. Også alkohol kan forsterke bivirkninger, sier Paulsen.

Legemiddelfirmaet kommer nå til å foreta nærmere undersøkelser av det som har kommet fram i dommen fra Nedre Romerike herredsrett.

- Vi tar enhver opplysning om bivirkninger svært alvorlig. Men slik jeg leser dommen, kan jeg alt nå si at dette ikke vil få konsekvenser for vår markedsføring, sier Paulsen.

Legemiddelfirmaet Lundbeck har hittil i år solgt Cipramil for 50 millioner kroner bare i Norge. I Norden bruker i år omtrent 400 000 mennesker Cipramil, 40 000 av dem er nordmenn. Cipramil markedsføres i 60 land.