Ingen kontakt med grotteklatrerne

Redningsarbeiderne har fremdeles ikke fått kontakt med de åtte sveitsiske grotteklatrerne, som ble overrasket av kraftig regnvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeiderne i Goumois i Frankrike melder i dag tidlig at de fremdeles ikke har fått kontakt med klatrerne. Klatrerne ble fanget i grotten da kraftig regnvær førte til at grotten ble oversvømt. Bedre ble det ikke at regnet fortsatte i natt.

Sveitsiske og franske redningsarbeidere og dykkere jobbet i hele natt for å få kontakt med de fire mennene og de tre damene som er fanget. De er alle amatører på tur, og mellom 25 og 30 år gamle, melder nyhetsbyrået AP.

- Det er en kamp mot klokka og vannet, sier Alain Gehain, sjef i Comte-regionen i Frankrike, hvor redningsarbeidene pågår.

Redningsarbeiderne håper klatrerne har funnet seg en luftlomme som kan redde dem. Redningsarbeidene startet midnatt natt til torsdag, men først i går ettermiddag klarte de å ta seg inn i grotten.

Syv av klatrerne som er savnet er studenter fra en socialhøyskole i Zurich i Sveits, og en skal være lærer. Ifølge lokale medier skal de ha tatt turen ned i grotten som en utfordring. De mente at dette skulle være med på å klare større utfordringer i en jobbkarriere.

Grotten, som ligger like ved grensa til Sveits, skal være ideell for nybegynnere, dersom værforholdene er gode.

Gehain opplyser at de arbeider seg sakte innover i den 415 meter lange grotten.

HÅPER FREMDELES: Redningsarbeiderne i Goumois i Frankrike har fremdeles ikke fått kontakt med klatrerne som er fanget inne i «Bief Parou », som grotten kalles.
<B>PUMPER UT VANN: En redningsarbeider jobber med å pumpe vann ut av grotten «Bief Paroux » i Goumois i Frankrike i natt.