Ingen krav om psykisk vurdering før en kosmetisk operasjon. - Det bør det være

Dagblad-journalist kunne fettsuges for 37 900.

KLAR TALE: Psykolog og professor Tillmann von Soest er blant de få som har forsket på selvfølelse og plastisk kirurgi i Norge. Han stiller spørmål ved skjønnhetsfagfeltet, etter at Dagblad-journalist Therese Doksheim (innfelt) fikk tilbud om kosmetisk kirurgi. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KLAR TALE: Psykolog og professor Tillmann von Soest er blant de få som har forsket på selvfølelse og plastisk kirurgi i Norge. Han stiller spørmål ved skjønnhetsfagfeltet, etter at Dagblad-journalist Therese Doksheim (innfelt) fikk tilbud om kosmetisk kirurgi. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  - Nå «skal man» være slank, veltrent med synlige muskler, og man skal ha store bryster. Det er ikke lett for alle kvinner å oppnå det, sier Tilmann von Soest til Dagbladet.

Fettsuging for 37 900 Han er psykolog og professor ved Universitetet i Oslo, og forsker på nordmenns forhold til kosmetisk kirurgi.

- Særlig er kroppspresset synlig for mødre: de skal jo bli så slanke som mulig rett etter fødselen. Man skal ikke ha rynker - det å se ung ut er positivt - og idealet blir framstilt hele tida gjennom media, sier han.

Det er 15 år siden Magasinet-journalist Jane Throndsen avslørte holdningene i den norske skjønnhetsindustrien. Hun veide 62 kilo og var 1.76 høy. Likevel ble hun tilbudt fettsuging for 25 000 kroner.

I dag - 15 år senere - ville Dagbladet utforske om holdningene har endret seg siden dengang.

Journalist Therese Doksheim oppsøkte tre klinikker i Oslo. Med en vekt på 60 kilo og 1.70 centimeter, kunne hun fettsuges for 37 900 kroner.

LES HELE SAKEN: - Det er unødvendig. Men om du virkelig ønsker det, kan vi fettsuge deg for 37 900 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer