Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen KrF-støtte til antastet kvinne

Kvinnen som fikk brystene sine befølt av lokallagsleder Helge Kindervåg i Hå KrF, får ingen støtte fra lokale KrF-tillitsvalgte i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går sto hun fram i Dagbladet med sin rystende historie.

- Jeg var fanget i et hjørne og var livredd for at han skulle voldta meg, fortalte kvinnen til Dagbladet.

Hennes versjon av saken får ikke KrFs tillitsvalgte til å endre oppfatning. De mener Hå KrF og Helge Kindervåg har taklet saken godt.

Reglene avgjør

Nylig uttalte fylkesleder Kari Austerheim Silde at hun hadde «gitt Kindervåg ros for den ryddige og kloke måten han opptrådte på da denne saken kom opp».

På Dagbladets spørsmål viser de tillitsvalgte til partiets regelverk, og nekter å kommentere kvinnens versjon av saken.

Fungerende lokallagsleder i Hå KrF, Aud Margrethe Mehus, ønsker ikke å uttale seg om annet enn partiets regelverk.

- Vi har ikke tatt stilling til saken som sådan. Dette er forhold politiet tar seg av. Vi kan ikke forholde oss til annet enn politiets reaksjon, sier Mehus til Dagbladet.

Fredag 11.august endte saken med påtaleunnlatelse, som er den mildeste reaksjonen som finnes i norsk rettspleie. Det blir ikke reist tiltale.

Nye regler

Fylkessekretær Olav Eggebø Aanonsen i Rogaland KrF ønsker heller ikke å snakke om Kindervåg-saken. På spørsmål om hva partiet mener om kvinnens historie, og sextrakassering generelt, er uttalelsene de samme: Partiet forholder seg til partiets vedtekter.

- Tror du deres håndtering av denne saken vil tjene KrF i disse valgkamptider? Vil ikke dette snarere skade partiets omdømme?

- Jeg håper den ikke har gjort det, men utover det har jeg ingen kommentar, sier Aud Margrethe Mehus til Dagbladet. Etter kommunevalget overlater hun ledervervet tilbake til Helge Kindervåg.

Fylkessekretær Aanonsen sier at KrFs regelverk gjelder inntil videre. I november skal partiets landsstyre vurdere om det er grunnlag for å endre dem.

INGEN TRØST Å GI: Tillitsvalgte i Rogaland KrF har ingen trøstende ord å komme med til kvinnen som fikk brystene sine befølt av lokallagsleder i Hå KrF Helge Kindervåg.