- Ingen krise at Skrik blir borte

Nyheten om Skrik-tyveriet topper utenlandske medier. En britisk kunstkritiker synes ikke det er så nøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevæpnede tyver stjal «Skrik» melder CNN, og nyhetsnettstedet Google har så langt reigstrert 233 engelskspråklige artikler om det samme.

Reuters melder om «et dramatisk ran på lyse dagen».

BBC har saken på oppslagsplass og har dessuten skrevet en bakgrunn om bildet, som de kaller «et av verdens mest kjente malerier».

«Kopier av maleriet kan kjøpes i alle store plakatbutikker og det er til og med navnet og symbolet på en populær pubkjede i Storbritannia», skriver avisa.

Kunstkritiker Brian Sewell som avisa har snakket med mener «Skrik» er mer populært hos publikum enn hos kunstkjennere. «Det er like kjent som Mona Lisa, sier Sewell, som mener Munch laget bedre bilder enn dette.

- Det er ikke verdens undergang om det forsvinner, sier han til BBC.

ABC News har med uttalelser et øyevitne som er overrasket over det hun mener er dårlig sikkerhet.

- Det som er rart i dette museet er at det ikke var noe slags sikkerhet for bildene, ingen alarmklokke, sier Marketa Cajova.

Også de største amerikanske avisene og nettavisene, som New York Times, USA Today, LA Times og MSNBC.com har saken høyt plassert på sine forsider og er relativt oppdaterte på utviklingen i saken.

Danske Politiken har full kontroll på det alvorlige tyveriet, og svenskene har det på toppoppslaget i Aftonbladet.

I Spania er også tyveriet den største nyheten i dag. Elpais har Skrik på oppslaget på sin nettside. Også det franske kulturorganet Le Monde har selvsagt en fyldig omtale av saken.

TOPPOPPSLAG:</B> Skrik-tyveriet går verden over, og BBC har det på sin oppslagsplass på nettsidene sine.
MELDER OM SKRIK:</B> Amerikanske CNN.