Ingen kunst å være reserve-pappa

Kronprins Haakon (26) og kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby (26) gir blaffen i skepsisen mange uttrykker mot forholdet. I går dukket paret opp med Mette-Marits treårige sønn midt i rushet på kunstsenteret Henie Onstad utenfor Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen med et vennepar ventet de tålmodig i køen for å få et bord i kafeteriaen inne på kunstnersenteret like utenfor Oslo. De måtte vente en stund for å få plass i restaurantens ikke-røykavdeling, men fikk etter hvert et bord midt i restauranten. De lot seg ikke affisere av at TV2-nyhetenes Vår Staude satt ved bordet ved siden av.

Kronprinsen har helt tydelig et godt forhold til Mette-Marits tre år gamle sønn. Mens moren forlot bordet et øyeblikk, var det reservepappa Haakon som passet på lille Marius og ga ham mat.

Ingen av de andre gjestene lot seg nevneverdig affisere av det kongelige nærværet i restauranten, skjønt kelnerne ble litt røde i kinnene da de så hvem som satte seg til bords.

Folkelig

I Dagbladet lørdag sa Haakons egen foreleser i statsvitenskap, professor Trond Nordby, at kronprinsens folkelige stil ville skaffe ham problemer. Nordby mener at når kongehuset stiger ned til folket, aktualiseres de dårlige sidene ved et monarki.

- Medlemmene av kongefamilien står ikke hevet over grupper og verdier i vårt samfunn lenger. Dermed kan det bli flere konflikter rundt det kongen foretar seg, sa Nordby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer