- Ingen læring etter 22. juli

Tidligere brann-leder tar et oppgjør med etaten.

STØTTEERKLÆRING: Tidligere brigadesjef i brann- og redningsetaten, John Henrik Francke, reagerer på sin tidligere arbeidsgivers behandling av en ung brannmann, og støtter han i dag med å si at dagens beredskap er for lav. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
STØTTEERKLÆRING: Tidligere brigadesjef i brann- og redningsetaten, John Henrik Francke, reagerer på sin tidligere arbeidsgivers behandling av en ung brannmann, og støtter han i dag med å si at dagens beredskap er for lav. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat i Oslo støtter ung kollega og tar et oppgjør med sin tidligere arbeidsgiver.

John Henrik Francke (60) gikk av som brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) i 2012 etter å ha jobbet i etaten siden 1978. I dagens avis har han skrevet en kronikk der han tar et «oppgjør» med sin tidligere arbeidsgiver.

Etter at en representant i Brannkorpsforeningen fredag 21. februar skrev et leserinnlegg i Dagsavisen med sine tanker om dagens lave brannberedskap i Oslo, har saken dlitt diskutert kraftig i media.

- I første omgang ville jeg skrive dette innlegget for å støtte en kollega som er ung og står fryktelig alene. Det har enda ikke kommet noen som går ut og støtter han, enten det er en befal eller en høyere opp i etaten. Det syns jeg er synd, sier Francke.

I en etat hvor lojalitet står høyt på agendaen har det overrasket Francke at ingen har gjort nettopp dette.

- Ja, det overrasket meg. Diskusjoner om for eksempel lojalitet havner aldri i avisene, sier han.

Terroren 22. juli Et viktig poeng Francke vil få fram i kronikken sin er hvordan Oslo brann- og redningsetat har lært av de tragiske hendelsene som fant sted 22. juli 2011, og hva dette har betydd for dagens brannberedskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer