- Ingen legger et lik i sin egen hage

Sigrid-siktet (64) sto og mekket bil med medsiktet (37) da bevæpna politi stormet verkstedet hans. I dag ble han løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg visste ikke at det lå noe lik ved verkstedet mitt. Ingen legger et lik i sin egen hage, sier den drapssiktede 64-åringen i Sigrid-saken til Dagbladet.

I dag tidlig ble han løslatt etter snart to måneder i varetekt på Ila fengsel. I hele ettermiddag har han møtt forskjellige medier etter tur og orden på kontoret til sine advokater Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen. Men politiet har gitt ham streng beskjed om å ikke gå i detaljer om saken eller den medsiktede 37-åringen, som fortsatt sitter varetektsfengslet i saken. Han sier det derfor er mye han ønsker å si, men ikke har anledning til. Begge de to siktede nekter straffskyld.

- Jeg er ikke i saken, gjentar 64-åringen flere ganger under møtet med Dagbladet.

- Bittert - Det føles bittert å sitte fengslet for noe du ikke har gjort. Nå håper jeg det går fort framover og at politiet sjekker meg ut av saken. Det er ikke noe morsomt å sitte isolert i halvannen måned, sier han, og mener han etter hvert i isolasjonsperioden slet med søvn- og konsentrasjonsvansker, samt hyppig hodepine.

Han sier han har skrevet mye mens han har vært isolert.

- Jeg har ført en slags dagbok. Jeg har notert ting jeg har kommet på om saken og jeg har skrevet ned mange historier for meg selv, sier han.

- Jeg har tatt en dag av gangen, men jeg har vært mye forbanna og fortvila. Jeg mener politiet burde løslatt meg lenge før og sjekket meg ut av saken for lengst. Jeg har ingenting med saken å gjøre. I løpet av 80 timer med avhør er jeg ikke tatt i løgn. Det er logisk, for jeg har ingenting å ljuge om, sier mannen fra Vestby.

Politiet har tatt beslag i blant annet alle bilene mannen eier. Nå skal han få tilbake tre av dem, samt en mobiltelefon. Han får også tilgang til verkstedet ved funnstedet i løpet av få dager. Politiet fjernet sperringene på stedet tidligere i dag.

- Sjokk Han forteller at han var på verkstedet på Kolbotn sammen den medsiktede 37-åringen og mekket på bil da Oslo-politiets beredskapstropp plutselig slo til 3. september. Han sier han har kjent 37-åringen i 15 år og at de var mekkekompiser.

- Jeg så kompisen min hadde på håndjern og jeg ble bedt om å ta henda over hodet og ble satt i håndjern jeg og. Jeg var sjokka da det bevæpnet politi sto der, sier han.

Han forteller at politiet sa pågripelsen gjaldt dokumentfalsk, men at det ikke gikk lang tid før han fikk vite at han var pågrepet i en sak som gjaldt drapet på en ung jente på Østlandet.

- Det var et nytt sjokk, men jeg skjønte det måtte dreie seg om forsvinningssaken med Sigrid. Og det sa politiet også, sier han.

Han sier han fikk vite at det var funnet et lik i nærheten, men ikke hvor. Han sier at han den første halvannen måneden ikke fikk vite noe som helst, men at han har fått vite mer etter at medieforbudet ble oppheva og han nå til slutt ble løslatt.

- Sett nå i ettertid kan jeg jo forstå at jeg ble mistenkt, men det forsto jeg ikke da. Jeg regner med at politiet oppklarer saken, sier han.

- Forferdelig Han sier han før pågripelsen fulgte med på forsvinningssaken om Sigrid Giskegjerde Schjetne i mediene. 64-åringen sier han føler med familien som har mista en datter.

- De må ha det helt forferdelig, men jeg får ikke gjort noe med det og kan ikke ta noe ansvar for det. Jeg veit ingenting om denne saken, hevder den drapssiktede overfor Dagbladet.

LØSLATT: 64-åringen ble i dag løslatt frav varetekt og får bevege seg fritt, men er fremdeles siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.  . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LØSLATT: 64-åringen ble i dag løslatt frav varetekt og får bevege seg fritt, men er fremdeles siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer