- Ingen likhet for loven

Den godt likte politisjefen ble tatt for å lekke børssensitiv informasjon, og ble forfremmet til politimester. Kjendisadvokat Sigurd Klomsæt er ikke like godt likt.

IKKE LIKE POPULÆR:  Mens politisjefen som ble tatt for lekkasjer til media ble forfremmet til politimester, vil myndighetene ta fra advokatbevillingen til kjendisadvokat Sigurd J. Klomsæt for angivelige lekkasjer. Foto Torbjørn Grønning /  Dagbladet
IKKE LIKE POPULÆR: Mens politisjefen som ble tatt for lekkasjer til media ble forfremmet til politimester, vil myndighetene ta fra advokatbevillingen til kjendisadvokat Sigurd J. Klomsæt for angivelige lekkasjer. Foto Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fikk kjendisadvokat Sigurd J. Klomsæt en bot på 20.000 kroner. Han har allerede mistet advokatbevillingen - på grunn av at han angivelig skal ha lekket informasjon til mediene i terrorsaken.

Klomsæt nekter skyld, og godtar ikke boten. Han går også rettens vei for å beholde advokatbevillingen.

Privatetterforsker Ola Thune - som i mange år var sjef for den legendariske Mordkommisjon i Kripos - har på oppdrag av en klient etterforsket en annen lekkasje som fikk helt andre konsekvenser.

Børssensitivt Tidligere konsernsjef i det børsnoterte oljeselskapet DNO - Berge Gerdt Larsen - var under hemmelig etterforskning av politiet i Bergen, anmeldt for skatteunndragelser.

Ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett fra 4. april i fjor er det hevet over enhver tvil at daværende politiadvokat Kaare Songstad brøt taushetsplikten  om anmeldelsen og den hemmelige etterforskningen til Bergens Tidende.

Forholdet ble anmeldt til Spesialenheten for politisaker. Til tross for at tre erfarne lagdommere slo fast at politisjefen hadde lekket opplysningene fikk saken ingen konsekvenser for den faglig dyktige og godt likte politisjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer