Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen Lindberg i Høyesterett

Den tidligere selfangsinspektøren Odd F. Lindberg får ikke prøvd sin sak for norsk Høyesterett. Kjæremålsutvalget avslår Lindbergs anke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lindberg begjærte i mars at dommen fra Sarpsborg i 1990 ble omgjort. Der fastslås det at han ærekrenket selfangere på selfangstfartøyet «Harmoni» etter en inspeksjonssesong i 1988, og Lindberg måtte betale erstatning.

Anken ble begrunnet med at den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strabourg tre ganger har overprøvd norsk rett i ærekrenkelsessaker, og dømt mot de norske dommene.

Høyesteretts kjæremålsutvalg påpeker at Lindbergs sak gjelder ærekrenking, mens de tre sakene som er omgjort i Strasbourg angår trykkefrihet i den europeiske menneskerettskonvensjonen, skriver svenske Dagens Nyheter.

Sakene er dermed ikke parallelle, og derfor blir ikke anken tatt til følge.

Det var 4. mai i år at Lindbergs svenske advokat Jan Södergren hevdet at Lindbergs sak burde komme opp igjen for norsk rett. Da falt dommen i Strasbourg som frikjente Bergens Tidende i den såkalte Røv-saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling