TILTALT: Mohammad på demonstrasjon mot trykking av Muhammed-karikaturen i Dagbladet. Nå er han internasjonalt etterlyst etter at han ikke møtte opp i Oslo tingrett mandag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TILTALT: Mohammad på demonstrasjon mot trykking av Muhammed-karikaturen i Dagbladet. Nå er han internasjonalt etterlyst etter at han ikke møtte opp i Oslo tingrett mandag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Ingen livstegn fra trusseltiltalte Mohammad

Påtalemyndigheten har fortsatt ikke hørt noe fra trusseltiltalte Mohyeldeen Mohammad (32), og vet ikke om han har vendt tilbake til Norge.

Påtalemyndigheten har fortsatt ikke hørt noe fra trusseltiltalte Mohyeldeen Mohammad (32), og vet ikke om han har vendt tilbake til Norge.

- Status er den samme som det som kom fram i retten mandag. Mohammad er fortsatt internasjonalt etterlyst etter at han ikke møtte til hovedforhandlingen, sier aktor, statsadvokat Frederik G. Ranke, til NTB fredag.

Grunnen til at 32-åringen er etterlyst, er at han ikke møtte i Oslo tingrett mandag. Han står tiltalt for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V). Påtalemyndigheten mener Mohammad er i Marokko.

Politiets sikkerhetstjeneste gjorde Nav oppmerksom på saken, noe som førte til at trygdeutbetalingen for november blir stanset dersom han søker.

Det var satt av en uke til rettsrunden som skulle startet mandag 22. oktober. Rettens parter kom allerede da til enighet om nytt tidspunkt for saken som nå er berammet fra tirsdag 13. til og med mandag 19. november.