Ingen livstegn siden fredag likevel

Rogaland politidistrikt trekker opplysning om telefon til banken lørdag.

SAVNET: Familie og venner av Monica Barstad leter etter henne i Hellas. Foto: Privat
SAVNET: Familie og venner av Monica Barstad leter etter henne i Hellas. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/OSLO (Dagbladet): Rogaland politidistrikt korrigerer nå overfor savnede Monica Barstads familie at hun skal ha ringt sin bank sist lørdag.

- Det viser seg at det beror på en misforståelse. Nøyaktig hva som har skjedd vet jeg ikke nå. Kontakten mellom henne og banken var ett døgn før, altså på fredag, sier politiadvokat Anne Hølland til Dagbladet.

- Politiet i Rogaland har nettopp tatt kontakt med Monicas far Inge Osaland her i Aten og fortalt at den aktuelle telefonen til banken er sporet til dagen i forveien, fredag 7. juni, sier Monicas stemor til Dagbladet.

Dermed har ikke familien fått noen nye livstegn  siden sist fredag allikevel.

Det var denne dagen Monica Barstad ikke fikk kjøpt flybillett hjem fordi det ikke var dekning på bankkortet for de 4 600 kronene billetten kostet.

Hun snakket med faren på telefonen den ettermiddag om alternative flyruter hjem for å rekke et sykkelritt i Egersund lørdag formiddag.

Det var tidligere i dag at Rogalands Avis med  Monica Barstads bror Runar som kilde at det et nytt siste livstegn fra den forsvunnede 26-åringen. Hun ringte til banken på lørdag. Brorens kilde var Monicas far, Inge Osaland, som har lett etter datteren i Hellas siden søndag.

- Det har ikke kommet noen tips om hennes bevegelser i Aten eller andre steder etter det, sier broren til Dagbladet.

Han og mor Anne Karin Barstad Egeland sjekker muligheter for å dra til Aten i dag for å slutte seg til leitingen.

Tidligere i dag dro stebroren Tom Gramstad og hans samboer Diana Larsen til Aten. Anne Karin Barstad Egeland er mor til Runar og savnede Monica.

SMS Fram til nå har siste livstegn fra 26-åringen vært en SMS til faren seint fredag, der skreiv hun at det var seint, hun hadde problemer med fly, og at hun la seg.

Det har tidligere blitt kjent at Monica manglet penger til både frisøren og flybilletten, og forsøkte og ta ut penger flere ganger ved flyplassen i Aten.

Frisør Ageliki Faita sa til Dagbladet at Monica fortalte at hun skulle til Glyfada, en rik forstad til Aten.

- Hun sa at hun skulle ordne betalingen senere, sier frisøren.

Monicas far og stemor er allerede i Hellas, i morges dro de til bake til Aten fra Santorini. På ferieøya var de blant annet i et flere timer langt avhør med det lokale politiet.