Ingen løsning å bombe Iran

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte i går Israel. Et av temaene hun drøftet med landets ledere var Irans atomvåpenprogram. Både israelerne og amerikanerne mener iranerne er på god vei til å få sin første atombombe. Israel har i utvetydige ordelag gitt til kjenne at landet kan komme til å angripe iranske kjernekraftanlegg om ikke det sjiamuslimske regimet under ledelse av den åndelige lederen Ali Khamenei og president Mahmoud Ahmadinejad stanser sitt atomprogram. I fjor skal president George W. Bush tre ganger ha sagt nei til å gi israelerne militær og politisk støtte for et angrep mot Iran.

Under presidentvalgkampen i fjor sa Barack Obama at han ønsker dialog og ikke konfrontasjon med iranerne. Hans demokratiske motkandidat Hillary Clinton inntok en langt mer aggressiv holdning. Etter at Obama tok over som president 20. januar, er det kommet flere meldinger om at USA, i hvert fall i første omgang, ønsker å bruke diplomatiske virkemidler. I går ble det meldt at Obama i midten av februar sendte et brev til sin russiske kollega Dimitrij Medvedev der han tilbød å droppe utplasseringen av det amerikanske rakettskjoldet i Europa dersom russerne hjelper til med å få iranerne til å stanse sin anrikning av uran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer