Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen løsning for Joshua French

Stoltenberg og Barth Eide møtte Kongos president i går.

I MØTE: Utenriksministert Espen Barth Eide og Statminister Jens Stoltenberg, på vei ut fra møte etter å han møte Joseph Kabila lederen for Republikken Kongo, om løslatelse av Joshua French- Foto: Johannes Worsøe Berg
I MØTE: Utenriksministert Espen Barth Eide og Statminister Jens Stoltenberg, på vei ut fra møte etter å han møte Joseph Kabila lederen for Republikken Kongo, om løslatelse av Joshua French- Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Kongo kom i går ikke nærmere en løsning for utlevering eller benådning for Joshua French, som har sittet fengslet i Kongo i mer enn fire år.

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide møtte tirsdag Kongos president Joseph Kabila for å snakke om situasjonen for Joshua French. Møtet kom i stand i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York.

Videre dialog - Det var positive samtaler, sier Stoltenberg til NTB.

Han ville ikke gå i detaljer om innholdet i samtalene.

- President Kabila ga uttrykk for at dette er en vanskelig sak for dem, men jeg opplever at han lyttet. Når og om vi får en løsning er for tidlig å si noe om, sa Stoltenberg videre.

- Vi er enige om at vi skal ha en videre dialog, understreker statsministeren og sier at det er kontinuerlig dialog mellom norske og kongolesiske myndigheter.

- Fin mulighet Espen Barth Eide har møtt president Kabila en gang allerede og Stoltenberg møtte Kongos statsminister for tre uker siden.

I dag holdt de fast ved ønske om en benådning:

- Dette var en fin mulighet for oss til å legge fram våre synspunkter. Vi mener at French ikke bør fortsette soningen i Kongo, sier Stoltenberg etter møtet.

French soner nå alene i Kongo. Tjostolv Moland ble funnet død på cella 18. august i år.    

(NTB)

I KONGO: Joshua French i fangegården til N`Dolo fengselet. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
I KONGO: Joshua French i fangegården til N`Dolo fengselet. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling