Ingen løsning i lærerkonflikten

Streiken fortsetter.

VILLE IKKE MER: Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied avsluttet seint i kveld meklingen med Kommunenes Sentralforbund (KS). Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VILLE IKKE MER: Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied avsluttet seint i kveld meklingen med Kommunenes Sentralforbund (KS). Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lærernes organisasjoner avbrøt sent torsdag kveld meklingen med KS. Dermed fortsetter lærerstreiken.

- KS har ikke forstått alvoret i situasjonen og kom oss ikke i møte. Derfor er det ikke grunnlag for å fortsette meklingen, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied etter at partene hadde vært hos Riksmekleren i over tolv timer torsdag.

Også Skolenes Landsforbund, Musikernes Fellesorganisasjon og Norsk Lektorlag avsluttet meklingen med KS.

Utdanningsforbundet har tatt ut over 5500 lærere i streik og har planene klare for opptrapping av streiken.

- Snudd mange steiner Bruddet ble et faktum like før klokka 22.30, bare kort tid etter at riksmekler Nils Dalseide hadde fortalt at partene i meklingen hadde en god tone i dialogen.

- Vi har snudd mange steiner. Alle har prøvd å finne en løsning, men det er vanskelig for partene å finne fram til noe alle kan leve med uten at noen har skyld eller kan bebreides for det, sa Dalseide.

Han sa flere ganger i løpet av kvelden at han hadde som et mål å avslutte dagens konflikt og hindre at lærerstreiken skulle trappes opp mandag når de fleste skolene skal ta imot elevene etter sommerferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer