Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen løsning i ulvesaken

Men Erna har lovet å se på saken på nytt.

TATT PÅ ALVOR: Gunnar Gundersen troppet opp på statsministerens kontor for å framme sine synspunkter i ulvesaken, sammen med en Høyre-delegasjon fra Hedmark. Han føler de ble tatt på alvor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TATT PÅ ALVOR: Gunnar Gundersen troppet opp på statsministerens kontor for å framme sine synspunkter i ulvesaken, sammen med en Høyre-delegasjon fra Hedmark. Han føler de ble tatt på alvor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag troppet frustrerte Høyre-topper fra Hedmark opp på Statsministerens kontor for å legge fram sine synspunkter i ulvesaken for statsminister Erna Solberg og miljøminister Vidar Helgesen.

- Jobber på høygir

Men noen snuoperasjon blir det ikke, i alle fall ikke ennå. Det ble ingen løsning på ettermiddagens møte, men statsminister Solberg har lovet å se på ulvesaken på nytt.

- Erna sa jo at de jobber med saken på høygir og da stoler jeg på det, sier Gunnar Gundersen, stortingsrepresentant for Høyre i Hedmark.

- Er du mer optimistisk nå enn da du gikk inn i møtet?

- Det har jeg ikke noen veldig stor følelse med. Jeg føler at det ble tatt på alvor.

- Opplevde du at Erna synes dette var en vanskelig sak?

- Ja. Det tror jeg at Erna skjønner.

Voldsomme reaksjoner

Reaksjonene i hjemfylket har vært voldsomme etter at miljøminister Vidar Helgesen torpederte Stortingets ulveforlik rett før julefreden skulle senke seg.

20. desember besluttet Helgesen å redusere fellingstillatelsene for ulv i Hedmark fra 47 til 15, fordi lovavdelingen i Justisdepartementet mente fellingstillatelsene stred mot norsk lov og internasjonale forpliktelser.

Beslutningen kom selv om ulvestammen nå er større enn det et stortingsflertall bestående av Høyre, Frp, Ap og KrF har besluttet. Lovavdelingen var imidlertid kommet til at ulven ikke hadde stort nok skadepotensial til å tillate felling og at det er mulig å begrense eventuelle skader på andre måter enn ved å skyte ulven.

Utmeldinger

I kjølvannet av avgjørelsen har flere Høyre-medlemmer meldt seg ut av partiet i protest, de finner det meningsløst å drive valgkamp.

- Det dreier seg om respekt for kunnskap og enkeltmennesker, at eiendomsretten skal være lik over hele landet. Her er det et stort flertall som ikke er villige til å lytte til mindretallet, sa Gunnar Gundersen, i forkant av møtet.

Med seg hadde han blant andre varaordfører i Hamar Knut Fangberget, fylkesleder Lise Berger Svenkerud og førstekandidat ved høstens stortingsvalg, Kristian Tonning-Riise.

- Ulvesaken roter opp i så mye og gir oss en voldsom følelse av å være overkjørt, sa Gundersen.

I morgen kommer det også en elleve busslaster med ulvemostandere til Oslo. De kommer for å demonstrere mot det de beskriver som en helomvending fra Vidar Helgesen i spørsmålet om felling av ulv.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling