Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mack og Rema i strid om ølsalg

Ingen løsning mellom Mack og Rema 1000: - Vi ga tydelig uttrykk for at vi ikke likte det

Fikk nyss om Remas pressemelding. 

INGEN LØSNING: Rema 1000s kutt i Mack-ølsalget skaper trøbbel for bryggeriet. De er ikke nærmere noen løsning. Foto: NTB Scanpix
INGEN LØSNING: Rema 1000s kutt i Mack-ølsalget skaper trøbbel for bryggeriet. De er ikke nærmere noen løsning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tre timer har ølbryggeriet Mack og dagligvarekjeden Rema 1000 sittet i møte i kveld, etter at Rema varslet at slutter å selge det lokale Tromsø-ølet i 18 av 19 fylker.

Men Mack er ikke særlig fornøyde etter møtet.

- Realiteten er for oss tilnærmet uforandret, sier er administrerende direktør i Macks Ølbryggeri, Harald Bredrup, til Dagbladet.

Hørte om pressemeldingen

På vei til møtet fikk Mack-ledelsen høre om pressemeldingen som ble sendt ut av dagligvarekjeden, som Dagbladet omtalte tidligere i kveld. I meldingen forsøkte Rema 1000 seg på en snuoperasjon ved å si at de ønsker å tilby ølet i Nordland, Finnmark og Troms - «om Mack vil».

«Dette ligger an til å få store konsekvenser for oss - uansett om vi skulle bli enige eller ikke» Harald Bredrup, administrerende direktør i Mack ølbryggeri.

- Da vi satt i taxi på vei til møtet fikk vi vite at det var sendt ut en pressemelding. Det syntes vi var veldig spesielt. Vi ga tydelig uttrykk for at vi ikke likte det, sier Bredrup.

- Vi syntes det var veldig spesielt.

BAKGRUNN: Kutter ut lokalt øl til fordel for internasjonal gigant: - Rema 1000 tråkker på den nordnorske sjelen.

Han sier de ikke er overbevist over at Rema handler på vegne av forbrukeren. I ukesvis hang det «Æ»-plakater rundt om i landet, som viste seg å være en del av Remas såkalte Bestevenn-kampanje, der de jobber for å kutte prisene på varene.

NYE REGLER: Rema 1000-eier og sjef Ole Robert Reitan (t.h.). FOTO: STIG B. HANSEN
NYE REGLER: Rema 1000-eier og sjef Ole Robert Reitan (t.h.). FOTO: STIG B. HANSEN Vis mer

I praksis gjør det at bruken av lokale, norske bryggerier som Aass, CB, Hansa, Borg og Mack kuttes til fordel for danske Carlsberg.

Ikke nok

Det tre timer lange møtet har ikke lettet på stemningen. At Rema i kveld meddelte at de fortsatt ønsker å tilby Mack i Finnmark, Troms og Nordland, hjelper ikke for det lokale bryggeriet.

- De har sine ord i behold om at det vil finnes noen produkter tilgjengelig i deres butikker, men alvorlighetsgraden vår er helt den samme som før vi gikk inn i møtet: For oss kommer Remas kutt til å føre til en stor reduksjon i volum og antall produkter i vårt sortiment som kundene kan velge blant, sier han.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Rema 1000 sin kommunikasjonsavdeling. Tidligere i kveld viste de til den omtalte pressemeldingen.

Ingen avtale

Bredrup beskriver dialogen som «grei», og sier de er enige med Rema om å møtes igjen.

- Men vi kom ikke fram til noen løsning, og vi har ingen avtale med dem for 2017. Vi er enige om å møtes igjen for å se om det er mulig å nærmes hverandre. Dette ligger an til å få store konsekvenser for oss - uansett om vi skulle bli enige eller ikke, sier han.

Er du skuffet?

- Jeg synes det var et flott initiativ av dem å møte oss, og de har tatt en kommersiell beslutning - som jo er deres frie valg - men vi må se om det er forenlig med vårt framtidsgrunnlag. Vi må se om vi kan leve med det. Vi vil uansett forsøke å snakke mer med dem, sier Bredrup.

I helga tok flere nordlendinger til orde for Rema-boikott. Støtten har vært overveldende, sier bryggeriets direktør.

- Det er helt fantastisk. Det er mye humor og ekte engasjement, sier Bredrup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling