- Ingen meldte fra om kjønnslemlestelse

Først et halvt år etter at den ti år gamle jenta kom hjem fra sommerferie i Somalia, ble faren anmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først et halvt år etter at den ti år gamle jenta kom hjem fra sommerferie i Somalia, ble faren anmeldt for kjønnslemlestelse. Human Rights Service (HRS) kritiserer skolen og helsevesenet for at ingen har reagert.

Den 43 år gamle mannen, bosatt på Ringerike, ble pågrepet fredag, umiddelbart etter at Human Rights Service anmeldte mannen for å ha latt datteren på ti år bli kjønnslemlestet i Somalia i sommer.

- Jenta klaget over helseproblemer til skole og helsevesen etter at hun kom hjem. Mange i hennes nærområde har visst om dette, men ingen gjorde noe, sier informasjonsleder Hege Storhaug i HRS til NTB

Mandag nektet Ringerike tingrett å fengsle mannen som Storhaug også mener det er grunn til å straffeforfølge for grov vold, frihetsberøvelse, å ha nektet de to døtrene og kona integrering i det norske samfunnet. Mannen er også anmeldt for tvangsekteskap.

Under fengslingsmøtet mandag nektet mannen for samtlige av de anmeldte forholdene, men han erkjente at den tiårige datteren er kjønnslemlestet.

Den 43 år gamle faren mente imidlertid at dette skjedde før jenta kom til Norge i 2006 og ikke i fjor sommer.

Politiet ba om oppsettende virkning og anket avgjørelsen til lagmannsretten. Dermed må 43-åringen sitte fengslet på at Borgarting lagmannsrett skal behandle saken. (©NTB)