Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen menneskerett å bo i Oslo

- Hvorfor er det vi som opprinnelig har bodd her som må tilpasse oss? spør sentral Frp-politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Det er faktisk ingen menneskerett å bo i Oslo. Innvandrerne må selv velge å ikke bosette seg i enkelte gettoområder. En leilighet i Grorurdalen er dyrere enn mange andre steder i landet. Hvis de ønsker å bli en del av samfunnet, må de søke til andre områder, sier stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde, til Dagbladet.no.

I dag gikk Aslam Ahsan ut i Dagbladet.no og foreslo at Oslo kommune bør busse innvandrerbarn til Vestkanten slik at man unngår en gettofisering.

Dette provoserer Frp-politikeren kraftig:

- Hvorfor er det vi som opprinnelig har bodd her som må tilpasse oss dem, sier han til Dagbladet.no.

Tybring-Gjedde mener at innvandrerne selv må ta ansvar for å begrense antallet innvandrere i Oslo.

- Det finnes gode jobber og bolig mange andre steder. Alle behøver ikke bo i Oslo, sier Tybring-Gjedde. Han tror flertallet av befolkningen i Oslo vil være innvandrere innen 2030.

- Slutt å pugg koranen

- Innvandrere bør slutte å se på TV fra hjemlandet, og lese aviser på deres eget språk. De bør bli så norske som det er mulig, sier Tybring-Gjedde.

- SLUTT Å PUGG KORANEN:- Det er bedre å leke, sier Frp\'s Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.no. Foto: KRISTIN SVORTE
- SLUTT Å PUGG KORANEN:- Det er bedre å leke, sier Frp\'s Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.no. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

Da han selv bodde i USA hadde han minimal kontakt med hjemlandet.

- Jeg forsøkte å bli så amerikansk som mulig, sier han, og mener barna bør slutte på koranskole, sier han.

- Jeg ser ingen grunn til at barn skal pugge koranen. De bør heller bruke tiden på å leke, sier Tybring-Gjedde.

image: - Ingen menneskerett å bo i Oslo
ADVARER MOT GETTO:- Vi kan ikke ha det sånn at innvandrere går på innvandrerskoler, bor i innvandrerbydeler og jobber i innvandrerjobber. Det er ikke noen ideel løsning, sier leder av Ressurssenteret for pakistanske barn, Aslam Ahsan, til Dagbladet.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!