Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen midler til krybbedød-forskning

Landsforeningen til støtte for krybbedød er svært skuffet over at sentrumsregjeringen ikke vil gi penger til krybbedød-forskning. Til tross for at KrF tidligere ville prioritere dette feltet, finnes det ikke nevnt i Bondevik-regjeringens reviderte statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

i mai i år sto nåværende barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) på Stortingets talerstol og kritiserte helseminister Gudmund Hernes fordi Arbeiderparti-regjeringen ikke lenger foreslo penger til krybbedødforskning. Men til tross for at en samlet sosialkomité på Stortinget ønsket en videreføring av slik forskning, har verken den avgåtte Arbeiderparti-regjeringen eller sentrumsregjeringen prioritert dette forskningsfeltet.

Ikke prioritert

Beløpet det hele dreier seg om er tre millioner kroner over seks år.

  Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) mener at det er lite i den store sammenhengen, men legger til at regjeringen måtte prioritere stramt.

  - Det var svært mange hull vi måtte fylle i Ap-regjeringens budsjettforslag. Blant annet 100 millioner kroner som ikke var blitt videreført til sykehusene. Det har vært grenser for hva vi har klart å få til. Dessuten har vi tatt hensyn til at det har vært et forskningsprogram for krybbedød som nå er avsluttet, sier Høybråten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!