Ingen miljøframskritt i Europa

Forurensningen i Europa er blitt verre på 1990-tallet, viser rapporten Europas miljø. Det blir stadig mer søppel, mangfoldet av arter i naturen er redusert, kjemikaliestrømmen øker og CO2-konsentrasjonen i atmosfæren vokser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det eneste som er blitt bedre de siste årene er beredskapen mot miljøkatastrofer, sier den norske eksperten Gabriel Kielland i Det internasjonale miljøbyrået.

Den negative utviklingen i 90-årene betyr ikke nødvendigvis at tiltak for å bedre miljøet er nytteløse.

- Men tiltakene er ikke kraftige nok, eller så tar det lang tid før de virker, påpeker Kielland.

Vest-Europa bidrar mest til forurensningen, skal vi tro rapport nummer to om miljøet i Europa laget av Det europeiske miljøbyrå. I Sentral- og Øst-Europa har konjunkturnedgangen etter de økonomiske reformene ført til reduserte utslipp.

Landbruk og trafikk

Rapporten viser at Norge sliter med de samme miljøproblemene som de andre landene. Det er landbruk og økt trafikk som først og fremst er årsaken til Europas miljøproblemer.

Belastningene på miljøet fra disse områdene øker raskt, og utslippene er vanskeligere å kontrollere enn utslipp fra industrien. Også de store mengdene søppel skaper miljøproblemer som politikerne i Europa ikke klarer å gjøre noe med.

Rapporten, som omfatter 44 land, vil bli presentert for Europas miljøvernministre når de møtes til konferansen Miljø for Europa i Århus neste uke. Kiellands understreker at rapporten ikke er noen dommedagsbeskrivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer