- Ingen mishandling på Guantanamo

USAs militære satt til å granske seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rekke påstander om mishandling av fanger ved Guantanamo-basen har blitt etterforsket. Nå konkluderer den amerikanske militærgranskingen med at det ikke finnes bevis på upassende behandling av de innsatte.

Det var en amerikansk jurist som i oktober i fjor hevdet vakter ved Guantanamo-leiren hadde innrømmet å ha drevet fysisk og psykisk mishandling av fangene.

Pentagon beordret etterforskning av fangevokterne, og det amerikanske militæret innledet en gransking. De har ifølge NTB også etterforsket påstander om mishandling fremsatt fra en sivilt ansatt i leiren.

Ifølge obersten Richard Bassett har imidlertid granskingen slått fast at det ikke finnes tilstrekkelige beviser for juristens påstander.

I januar offentliggjorde det amerikanske føderale politi (FBI) en rapport om forholdene ved Guantanamo, hvor flere agenter redegjorde  for «grov mishandling». 

FBI fant ingen grunn til å fortsette etterforskningen, da ingen av deres egne agenter var involvert i mishandlingen.

- INGEN MISHANDLING: Etter påstander om grov mishandling satte Pentagon igang en etterforskning. Militæret gransket seg selv og kom fram til at alt er i orden. Foto: SCANPIX/ AP
- INGEN MISHANDLING: Etter påstander om grov mishandling satte Pentagon igang en etterforskning. Militæret gransket seg selv og kom fram til at alt er i orden. Foto: SCANPIX/ AP Vis mer