Ingen mistenkt for svenske-drap i Sør-Afrika

CAPE TOWN (NTB-TT): En mann er avhørt i Sør-Afrika i forbindelse med drapene på to svenske maratonløpere i Durban i helgen. Politiet betegner drapene som «uvanlige».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som i går kveld ble brakt inn til avhør er foreløpig ikke mistenkt for drapene, opplyste politiets talsmann Bala Naidoo i dag.

Politiet hadde fått tips om at han kjørte rundt i de dreptes leiebil, som var borte da svenskene ble funnet døde lørdag. Både sjåføren og bilen ble ført til Durban for henholdsvis avhør og teknisk undersøkelse.

Sørafrikansk politi har satt inn store ressurser for å finne dem som skjøt de to svenske turistene. De ble begge funnet drept på sitt hotellrom på turiststedet Umhlanga Rocks, en mil nord for Durban.

Politiet i Durban arbeider ut fra teorien om at svenskene ble utsatt for et ran. Men flere kilder i politiet er overrasket over drapenes kaldblodige karakter og hevder at de ikke likner på vanlige ran.

De to svenskene var i Sør-Afrika for å delta i et maratonløp i Cape Town. De skulle i dag obduseres, og vil antakelig bli sendt hjem til Sverige mot slutten av uken.