ORDKNAPP: Robert Loeffel, pressetalsmann for Kronobergspolitiet, kom i formiddag til boligområdet hvor den svenske fireåringen ble funnet drept. Han er ordknapp, men sier politiet ønsker flere tips fra publikum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
ORDKNAPP: Robert Loeffel, pressetalsmann for Kronobergspolitiet, kom i formiddag til boligområdet hvor den svenske fireåringen ble funnet drept. Han er ordknapp, men sier politiet ønsker flere tips fra publikum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Ingen mistenkte etter drap på 4-åring

Svensk politi ber publikum om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 LJUNGBY (Dagbladet): Det var en ordknapp Robert Loeffel fra Kronobergspolisen som ankom Kongshögen i Ljungby i formiddag.

Til tross for at politiet har fått opplysninger fra rettsmedisinerne om en foreløpig dødsårsak, ønsker ikke politiet å gå ut med dette.

Gutten ble funnet knapt tretti meter fra en boligblokk, i et skogholt. Skogholtet har vært avstengt mens kriminalteknikkere har undersøkt stedet. I dag ble de ferdig med sitt arbeid, men skogholtet vil fortsatt være sperret.

Teknikkerne har holdt på siden søndag, og finkjemmet det lille skogholtet etter spor. Hva de lette etter vil ikke politiet kommentere.

Loeffel ville heller ikke si noe om funn på åstedet, eller om hvilke teorier politiet jobber utifra.

- Vi går ut bredt og undersøker alle vinkler, sier han til Dagbladet.

Trenger flere tips

Politiets informasjonssjef erkjenner at politiet har få nye opplysninger. De har på nåværende tidspunkt ingen mistenkte i saken.

- Vi har foretatt 50 avhør, og fått et 20-talls tips fra publikum, sier Loeffel på en improvisert pressekonferanse i et garasjeskur få meter fra åstedet.

Loeffel innrømte at politiet har fått for få tips, og sa til pressen at de oppfordrer alle som kan ha observert noe om å ta kontakt med politiet.

- La oss bedømme om en opplysning er viktig eller ikke, vi ønsker at flere skal ta kontakt med oss, sier Loeffel.

Han ville heller ikke kommentere hvem de har avhørt, men fortalte at en del av de avhørte var barn.

Mange av de avhørte er fra området, med Loeffel sier også at politiet har snakket med folk i andre områder.
 
Familie avhørt Familien til gutten har også blitt avhørt, men hvor mange ganger kunne han ikke gjøre rede for:

- Det er naturlig at familien er snakket med, men jeg vil ikke si hvor mange ganger det har skjedd.

Gutten skal ha lekt med sine søsken på en lekeplass bare et steinkast fra åstedet. Her skal han ha kommet i krangel med søsknene før han forsvant søndag ettermiddag.

I 22-tiden søndag kveld fant privatpersoner gutten omkommet i et skogholt bak boligblokkene hvor gutten og søsknene bor.

Guttens mor og far har sju barn sammen, i tillegg har faren tre barn fra før. Ifølge politiet får familien god bistand fra sosialmyndighetene i Ljungby. Loeffel vet ikke hvor familien befinner seg i øyeblikket.

  Søker etter flere biler På spørsmål om de kartlegger personer i området som dømt for seksuelt misbruk av barn eller beslektede handlinger, svarte Loeffel at:

-Det er en naturlig del av vår etterforskning at vi kartlegger personer i området, men jeg har ingen kjennskap til om det er dømte personer i området.
  En brun varebil har tidligere blitt trukket frem som interessant for politiet, men Loeffel dempet spekulasjonene om bilens betydning:

- Vi søker etter en brun bil, og andre biler, sier han.

FERDIGE: Kriminalteknikkerne avsluttet i dag sitt arbeid på åstedet. Politiet vil ikke opplyse om funn. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FERDIGE: Kriminalteknikkerne avsluttet i dag sitt arbeid på åstedet. Politiet vil ikke opplyse om funn. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer