Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen mistenkte etter hvalskute-sabotasje

BODØ (NTB): Politiet tror ikke hvalfangstmotstandere sto bak sabotasjen mot hvalskuta M/S «Elin-Toril» i Mortsund i Lofoten natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for at bunnventilen om bord på «Elin-Toril» ble fjernet. Skadene begrenset seg til maskinrommet, som ble fylt med vann. Både startmotoren og giret sto under vann og må nå overhales eller skiftes ut.

- Vi etterforsker saken som et mulig skadeverk, og har foreløpig ingen grunn til å tro at politiske motiver ligger bak, sier politiinspektør Eivind Tessaker i Lofoten og Vesterålen politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å si noe om årsaken til at politiet ikke mistenker hvalfangstmotstandere for å ha utført sabotasjen.

Heller ikke båtens skipper, Finn-Egil Odinsen, tror hvalfangstmotstandere sto bak ugjerningen.

- Fremgangsmåten tyder på at det ikke er profesjonelle sabotører som har gjort dette. Dessuten var jeg ikke på hvalfangst forrige sesong. Nå var det meningen at båten skulle ut på sildefiske, men det kan vi bare glemme foreløpig, sier Odinsen til Nordlands Framtid.

«Elin-Toril» er også tidligere blitt utsatt for sabotasje. 3. mai 1996 ble skuta forsøkt senket mens den lå ved kai i Sennesvik i Lofoten. Dengang uttalte hvalfangstmotstanderen Paul Watson at sabotasjen ble utført av nordmenn som sympatiserer med miljøvernorganisasjonen Sea Shepherd.

Hele Norges coronakart